DOLAR 32,5034
EURO 34,8101
ALTIN 2487,646
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TEV Plaket Töreni

Türkiye’de Bir Yandan Pırıl Pırıl Gençlerimizi Ve Bu Tür Eğitim Kurumlarımızı Gördüğümüz Zaman Yarınlarımıza Umutlu Bir Şekilde Bakıyoruz

TEV Trabzon Şubesi tarafından vakfa ait kız öğrenci yurdunda gerçekleştirilen bir törende Vakfa katkı yapanlara plaket verildi.

Plaket törenine Trabzon Valisi A.Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,KTÜ Rektör Yardımcıları Prof Dr.Necati Tüysüz, Prof Dr.Hikmet Öksüz, TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek, Ticaret Sayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, il Jandarma Komutanı Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, TEV Yönetim Kurulu Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Öz; Eğitimin gelecek yüzyıllara yapılan önemli bir yatırım olduğunu ifade ederek, “ Bu anlamda güzel çalışmalar yapılmakta. Özellikle Trabzon ilimizde hayırseverlerimizin bu alanda ciddi yatırımları ve destekleri bulunmaktadır.

Millet olarak özümüzde yardımseverlik, hayırseverlik, eğitim severlik ve diğer hayır alanlarına yatırım yapma alışkanlığımız var. Ancak bu işin önünde Türk Eğitim Vakfı gibi kurumsal bir temel ve onu ulu çınar gibi yönlendiren bir kişiye sahip olunca eğitime katkısı ve çalışmalar daha kurumsal kimlik şeklinde oluyor. Bunun sonucunda da daha nitelikli sonuçlar ortaya çıkıyor. Bizlerde bugün burada bunun güzel sonucunu beraber yaşıyoruz. Bu ve buna benzer güzel çalışmalarda emek veren çalışanlara, hayırseverlere katkılarından dolayı teşekkür etmek, yeni hayırların ve yeni yatırımların önünü açmak için bütün gücümüzle onların yanında olmaktan mutluluk ve gurur duymaya devam edeceğiz.

Türkiye’de bir yandan pırıl pırıl gençlerimizi ve bu tür eğitim kurumlarımızı gördüğümüz zaman yarınlarımıza umutlu bir şekilde bakıyoruz. Ama biryandan da yaşanan bazı olumsuz ve kötü olayları gördüğümüz zaman bu tür kurumların ve bu tür çalışmaların ne kadar önemli olduğunu, yarınlarımıza ümitle bakmak için bu tarz kurumlarımızdan yetişen gençlere ihtiyacımız olduğunun bir kez daha kıymetini anlıyoruz. Bu yönüyle baktığımız zaman Türk Eğitim Vakfının vermiş olduğu yurt, burs ve diğer hizmetlerinin ne kadar isabetli ve yarınlarımıza önemli bir yatırım olduğunu bir kez daha anlıyoruz” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu yaptığı konuşmada“ Eğitim ve öğretime elimizden gelen desteği verdik ve bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Bu öğrenci yurdunun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türk Eğitim Vakfı çok köklü bir kuruluş. Türk Eğitim Vakfı bugüne kadar  200 binden fazla öğrenciye burs vermiş. Bu iftihar edilecek ve saygı duyulacak bir olay. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişebilmeleri için TEV’in gösterdiği gayretleri takdirle karşılıyorum. Başta başkanımız Sayın Hasan Melek olmak üzere emeği geçenlere, bağışçılara ve tüm Trabzonlulara şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Hasan Melek konuşmasında; “ Eğitim ülkelerin geleceğidir. Bugün gelişmiş ülkelere baktığımızda eğitim ve kültür düzeyini çok yüksek olduğunu ve yetişmiş vasıflı toplumlardan oluştuğunu görmekteyiz. Türk Eğitim Vakfı Türk gençliğinin bilgi üreten bir konuma getirmek için 48 yıldır inançla çalışmaktadır. TEV Trabzon şubesi de 25 yıldan beri kısıtlı ve dar imkânlara rağmen Trabzon’da eğitim için güzel hizmetler yapmaya çalışmaktadır. Bizlere bu hizmetlerimizde devamlı destek veren gönlü yüce eğitime inanmış değerli bağışçılarımıza ve mülki amirlerimize kalpten teşekkürlerimi bildirmek isterim” dedi.

Türk Eğitim Vakfı Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Onur,TEV’in çalışmaları hakkında sunum yaparak, Trabzon Şubesi tarafından bugüne kadar bölgemizde 5600 öğrenciye burs verdiklerini söyledi

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.