DOLAR 32,3726
EURO 34,7889
ALTIN 2440,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon Devlet Tiyatrosu ve Kuyucaklı Yusuf

Trabzon’un sosyal ve kültürüne önemli katkılar sunan Trabzon Devlet Tiyatrosu,pandemi süresincede almış olduğu titiz önlemleri ile oyunlarını devam ettiriyor.
Başarılı bir yönetimi ile herkesin beğenisini kazanan Trabzon Devlet Tiyatrosu müdürü Elvan Saliha Karahasan, turneler ve kalıcı sahnedeki oyunların pandemi süresincede devam ettirmesi takdirle karşılanmaktadır.
Geçen ay başında sahneye koyulan Kuyucaklı Yusuf adlı oyun, bu sürede’de başarılı birşekilde devam etmektedir.
Sebahattin Ali’nin yazdığı oyun, geçmişin önemli bir yaşantısını ele aldığından ilgi ile izlenmektedir.İki perde,1 saat 50 dakika süren oyunu uyarlayan Erkan Akçelik, yönetmen Ayşe Berna Konur.
Yoğun ilgi ile izlenen 1937 yılında Sebahattin Ali’nin ilk romanı,kurgu ağırlıklı oyunun özet konusu şu şekildedir.
//Yatağın kenarından başlayıp odanın ortasına kadar yayılan kan odada küçük bir gölcük oluşturmuştu. Sedirin köşesinde diz çökmüş oturuyordu. Sabit bir şekilde gözlerini ayırmadan onları izliyordu. Soruldu; sen kimsin? Ben Yusuf dedi… ” Yusuf bu manasız ve yabancı hayatta bir tek şeye hakikaten sarılmış, hakikaten inanır gibi olmuştu. Hayatında asıl aradığı şeyin Muazzez olmadığını biliyordu, fakat Muazzez olmadan bunu aramaya gücü olamayacağını sanıyordu.” Kuyucaklı Yusuf taşra hayatının, eşraf çekişmelerinin arasındaki sevgi serüveni ve yenilmeye rağmen baş eğmeyişin hikayesidir.//
Ülkemizin yaşam standardını daima en üst sevileyere çıkarmak için herdaim başarılı çalışmalar sergileyen, Devlet Tiyatroları ayrıcalıklı hizmet sunumunda Trabzon’un farkındalığı ile güzel düşüncelere sahip olan tüm sanatçıları içtenlikle kutlamak gerekiyor.
Sanatın özünü yakalamış,yaşam standardını daima yukarılarda şekillendiren Trabzon’un , bugünkü mevcut tiyatro binasının daha kapsamlısına kavuşmayı amaçlamaktadır.Bu düşüncelere ışık olacak modern Tiyatro binası özlemi bu işle iştigal edenlerin çok daha başarısını artıracak ve herkes bu güzel ortam ile, yaşamına daima artı getirecektir.
Tebrik ediyor başarılar diliyorum.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.