DOLAR 32,5596
EURO 34,7578
ALTIN 2493,101
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon Devlet Tiyatrosu Göz Doldurdu

tha – Bu yıl 18.düzenlenen Van Akdamar Çocuk ve Gençlik festivalinde, Trabzon Devlet Tiyatrosu da ‘Oz Büyücüsü’ adlı müzikal oyunla, festivalin ilk açılış oyunu olarak yerini aldı.

Trabzon da ‘Oz Büyücüsü’ nü geçen yıl ‘Muzaffer Kırıkkalp’ yönetmiş ve Kareografisini de ‘Didem Atasoy’ yapmıştı.Geçen yıl bir ilki gerçekleştiren Kamyon Tiyatrosu, yine pandemi dönemi Tiyatro izleyemeyen çocuklara ‘Oz Büyücüsü’ oyunu Doğu İlleri Turnesiyle götürülüp izletilmişti .Bu yıl da Van Akdamar festivalinde, 7 – 8 Haziran 2021 tarihlerinde, oyun 4 kez sabah ve öğleden sonra oynandı.
Çocuklar ve büyükler tarafından büyük ilgi ve sevgi ile izlendi.Oyun sonunda, Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Gül Urgan Yıldız teşekkür plaketi sunarak, oyunu çok beğendiğini söyleyerek oyuncuları tebrik etti.


Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncu kadrosunda şu kişiler yer almakta.
Ebru Dilek Karahasan, Murat Aşar, Gülendam Sağlam, Hazar Kaya, Sıla Ömeroğlu, Elvan Tibukoğlu, Ogün Kılıç, Volkan Satır, Berfun Beşer, Muhammed Aymaz, Göknur Paslı, Yesemin Nalçacıoğlu, Aybüke Yılmaz, Erkan Kılıç, Efecan Baştürk, Mahir Elvan oynadılar. Kamyon Tiyatrosunun bir kolu olan festivalvalde başarılı bir şekilde oyunlarını sergileyip 10 Haziran’da Trabzon’a geri döndüler. Bundan sonra da yine hayatlarında hiç Tiyatro izlememiş çocuklara ve Gençlere oyunlarını, Kamyon Tiyatrosu ile sergileyeceklerini belirttiler.
Van’da,Trabzon’u gururlandıracak bir şekilde temsil ettikleri için büyük takdir alan, Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncuları, başarılı ve deneyimli müdür, Elvan Saliha Karahasan’ın organizesi ile bundan böyle güzel hizmetler vereceği ortadadır.
Ayrıca, Atapark’ta tiyatro binasının daha iyi hizmet vermesi için önemli çalışmalar devreye koyulması için çaba sarf eden, Elvan Saliha Karahasan, Trabzon’un yüksek tiyatro severliliginin göstergesi ile daha güzel ortamlarda Trabzon’u tanıtmaya gayret gösterdiği gözlenmiştir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.