DOLAR 32,3653
EURO 34,9578
ALTIN 2324,953
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

BAŞARILI İHRACATÇILAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

tha Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’nin 24’üncü Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların katılımıyla yapıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin daha sistemli çalışarak, kayıtları daha ciddi tutarak, daha çok üretip ihraç ederek yakında asıl olması gereken sıralara yükseleceğini belirterek şunları söyledi:

Onun için kayıt dışı, yastık altı, bunların hepsini özellikle hayata sokmanın, piyasaya sokmanın hepimiz milli bir davranış olarak gayreti içerisinde olmalıyız. Bu bakımdan 2023 hedeflerimiz çok önemlidir. İhracatta 500 milyar dolar hedefi bu ülke için kesinlikle erişibelir, ulaşılabilir bir rakamdır. Yaşadığımız onca badireye rağmen 14 yılda 3 kattan fazla büyüttüğümüz ülkemizi yeniden aynı şekilde 3 kat daha büyütmek bizlerin elindedir. Ve bunu gerçekleştirecek kadroların temsilcileri de bu salonda bulunuyor”.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de her daim ihracatçıların yanında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve diğer bakanların kendilerine her zaman destek olduğunun altını çizdi.

Büyükekşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben “Verilen destekler için minnettarız. Ancak beklentilerimiz henüz bitmedi. Eğer biterse, yerimizde saydığımız anlamına gelir” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2016’da en çok ihracat gerçekleştiren 10 firmaya ödüllerini verdi. Sektörlerinde ihracat lideri olan firmalar ise ödüllerini bakanların elinden aldı.

TİM’in listesinde Trabzon’dan iki firma sektörlerinde ihracat birincisi olarak yer aldı.

Fındık ve Mamulleri ihracat sektöründe Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Tic. A.Ş ve Yaş Meyve ve Sebze sektöründe de Kalyoncu Nakliyat Turizm.Tic.ve San. Ltd.Şti.

Ferrero Fındık’ın ödülünü Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Kalyoncu Şirketler Gurubu temsilcisi de Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’den aldılar.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.