DOLAR 32,5001
EURO 34,7617
ALTIN 2491,347
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon Çiçek Bahçesine Döndü

tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından peyzaj alanlarına dikilen laleler, baharın gelmesiyle birlikte şehir geneline rengârenk bir görünüm kazandırdı.

Doğal güzellikleriyle adından söz ettiren Trabzon, çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları ile de fark yaratmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin dört bir tarafını çiçeklerle donatıyor. Ekipler tarafından park ve bahçeler ile kara yolları üzerinde bulunan kavşak ve refüjlere aralık ayında dikilen lale soğanları, şehri adeta çiçek bahçesine çevirdi.

ÇALIŞMALARIMIZ YIL BOYU DEVAM EDECEK

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada “Büyükşehir Belediyesi olarak peyzaj ve yeşil alan çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Şubat ve mart ayı içerisinde sorumluluk alanlarımızda yer alan başta Ortahisar olmak üzere ilçelerimizde bulunan parklarımıza, yeşil alanlarımıza ve kaldırımlara 11 farklı türde (ıhlamur, çınar, süs kirazı, süs armudu, manolya, oya ağacı, akçaağaç, sığla, gürgen, kayın) toplam 780 yetişkin ağaç, 19 farklı türe ait 3816 adet çok yıllık çalı formlu bitki ve 30 farklı türe ait yaklaşık 6 bin 500 adet bitki dikimi çalışması gerçekleştirilmiştir. Trabzon’umuzu güzelleştirmek adına yaptığımız programlı dikim çalışmalarımız, her mevsim dikilebilen saksılı bitkilerle yıl boyunca devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.