DOLAR 32,549
EURO 34,8427
ALTIN 2430,184
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Girişimcilik Zirvesi yapıldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Bizim Neslim Uşakları Derneği (BNU), Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB), Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğiyle düzenlenen Girişimcilik Zirvesi Ramada Otel’de yapıldı.

Zirvenin açılış oturumuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, DKİB Başkanı A. Hamdi Gürdoğan, TAV Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Derya Hatiboğlu, TEB Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil, işadamları, öğrenciler ve diğer ilgililer katıldı.

BAKAN SOYLU: TRABZON’A MEDENİYETİNE DOKUNMAK İÇİN GELİYORLAR

Girişimcilik Zirvesi’nin açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ihracat yaparak ekonomiyi büyüteceklerini ve finans sektöründe önemli adımlar atacaklarını dile getirerek şunları söyledi:

“Biz bu toplumunun sorumlu insanlarıyız. İhracat yapacağız, ekonomiyi büyüteceğiz, finans sektöründe önemli adımlar atacağız. Trabzon sadece Trabzon’dan müteşekkil bir vilayetin adı değildir. Onlarca yıl, yüzlerce yıl önce dünyada keşfedilmiş bir şehirdir. Bir eli Kafkasya’da, bir eli Balkanlar’da, bir eli  Avrupa’da, bir eli Ortadoğu’dadır. Bugün Körfez ülkelerinden Trabzon’a 500 bin turist geliyor. Sadece doğal güzellikleri görmek için geldiklerini zannetmeyin. Medeniyetine dokunmak için geliyor, tarih birlikteliğini yeniden yaşayabilmek için geliyor. Şu insanların ortaya koymuş olduğu şu canhıraş o sevgiyi o muhabbeti ve onların kendi coğrafyasıyla bütünleştirdiği bir anlayışı ortaya koymak için geliyor. İşte en büyük zenginliğimiz bu. Bu zenginliğimizi iyi bir katma değer ortaya koyacak şekilde yarına taşıma konusunda kararlı olmalıyız.”

Soylu, sözlerinin sonunda özel sektörün kendisini yalnız hissetmemesi gerektiğini de vurgulayarak, “Hangi tür problem, sıkıntı olursa olsun hangi tür aşılamamış problem varsa sakın yalnızlık hissetmeyin. Bunu aşabilmek için paydaşınız ve ortaklarınız olarak bir büyük mücadeleyi Ankara’da sergilemeye ve Anadolu’nun her tarafına uzanmaya çalıştığımızı söylemek istiyoruz. Bizim meselemiz; hep birlikte hedeflere ulaşmaktır” dedi.

Diğer açılış konuşmalarının ardından zirvenin öğleden sonraki bölümünde katılımcılar girişimcilik hikayelerini anlattı ve soruları yanıtladı. Zirve, plaket töreniyle sona erdi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.