DOLAR 32,5365
EURO 34,8851
ALTIN 2434,845
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Tarihi Hakikatler

Dünya tarihinde, karşılığı vahşet olmayan ülkeler içersinde ilk sıralarda Türkler gelir.

Türk’ün egemen olduğu her coğrafyada bu böyledir.Son olarak, Osmanlı dönemi ile, Cumhuriyetin’de dahilinde, hiçbir art niyet taşımadan komşuluk ve iyi ilişkiler içersinde olunmuş,bu özelliği ile’de daima saygınlığını korumuştur.

Bu özelliklerin tartışmasız odağında olan Türkler, maalesef Osmanlı döneminde’de oluşan kışkırtmalar ve yok etme mantığı, batı ile birlikte bazı komşularımız dahilinde olumsuz oluşuma sahne olunmuştur.

Ve yıkılan, entrikalar ile çökertilen büyük bir güç, batı’nın acımasız düşmanlığı ile son bulmuştur.

Gelinen noktada,kalbî vücut bulan Türk milletinin yeniden doğuşu ile, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuş oldu.

Minnet ve şükranla herdaim andığımız ecdatlarımızın bize bıraktığı onurlu mirası ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti,sonsuza kadar var olacaktır.

Bu büyük davanın müstesna değerlerine,başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere herbirini şükran ve saygı ile anıyorum.

Tartışması bile olamayacak, büyük bir güç olan Türk milletinin kapsadığı olan, Türkiye Cumhuriyeti sınırları olduğu gibi, kendini bu müstesna onur içinde gören birçok ülke, Türk ulusunun bir parçası olarak kendilerini görmektedir.

Bu müstesna milletin, hoşgörüsü çok üst seviyede olduğu gibi, aksine canının yandığı her ortam,bu büyük gücün nefreti ile mutlaka muattap olur.

Sonuç itibariyle,Millet olma vasfını, yaşam azmini en yukarılarda hisseden bu mümtaz milletin herferdi özeldir tartışmasızdır.🇹🇷

“Ne Mutlu Türküm Diyene”

Nevzat YILMAZ

[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.