DOLAR 32,3623
EURO 34,7679
ALTIN 2429,029
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

STK’LAR VE TRABZON

Sivil toplum kuruluşları bir ilin yaşam lokomotifleri ve yol göstericileridir.Yerel yöneticiler,kendi bünyelerinde oluşturdukları hizmet akışına, uygulamanın hangi aşaması olursa olsun bilgi paylaşımına dahil etmek mecburiyetinde oldukları STK lardır.Kalkınmanın odakları arasında olması gerekende budur.
Batıda, STK lar, her etkili yerde bulunduğu gerçeğiyle, kalkınma odağında daima söz sahibidirler.
Trabzon’un bu etkileşimde yeterli olduğu düşünceye biraz uzak olsa dahi,hissi olaya bakmayan yöneticiler,siyasi ortamını bir kenara bırakarak bu birlikteliğe katkı sunmaktadırlar.
Trabzon’un geçmişte var olan yüksek potansiyelini herdaim en yukarılara çıkarma özveri ve gayreti tartışmasız olan,en büyük STK örgütü, topluluğu hiç kuşkusuz Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’dır.Bu nezih oda, kuruluş tarihî olan,1884 yılından bugüne kadar Trabzon’un bölgede büyük potansiyelini daima en üst seviyede hizmetleri ile takdir etmiştir.Bugün bu müstesna kuruluşun başında, başarılı bir Başkan,iyibir işadamı bulunmaktadır. Trabzon’u ülkemizde ve ve dünyanın her yerinde en iyi tahlil etmesiyle,hizmete bütünlük getiren Mustafa Suat Hacısalihoğlu, gerçekleştirmeye çalıştığı büyük projeler ile ARGE hizmetleri daima takdir edilmektedir.Potansiyeli büyük TTSO ‘nın güzel hizmetlerde, aynı lokomotifte bulunan yönetim kurulu ile meclis Başkanı,bu onurlu halkada başarılara herdaim imza atmaktadırlar.
Trabzon’un müstesna kuruluşu, bugün maalesef büyük hizmet ortamına sahip olmasına rağmen bulunduğu yer,yani hizmetini sürdürdüğü bina,bu büyük kuruluşa yer ve alan olarak uygun değildir.
TTSO’na tahsis edilmesi gereken yer, bulunduğu mevkinin hemen karşısında,itfaiye alanı dahil, doğu istikamette, sosyal donatıları ile büyük biryerin tahsisi yapılması gerekmektedir,veya Ticaret ve Sanayi odasınca uygun görülen herhangi başka biryer.
Hiçbir ücret talep etmeden,Trabzon Büyükşehir belediyesince büyük bir alanın TTSO’ya yeniden inşa olarak tahsis edilmesi uygun olacaktır.
Trabzon’un yüzakı konumunda bulunan STK’lar, aynı zamanda bu ilin uluslararası düzeyde ayna konumunda bulunduğu gerçeğiyle, iktidarın ve muhalefetin’de bir anlamda yolgöstericileridirler.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.