DOLAR 32,3752
EURO 35,2432
ALTIN 2325,851
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Soluk Borusunda Oluşan Darlık Nedeniyle Türkiye’nin Bir Ucundan Geldi, Şifayı Trabzon’da KTÜ Farabi Hastanesi’nde Buldu

tha – Covid-19 enfeksiyonu ve diyabetik koma nedeniyle dış merkezde 72 gün mekanik ventilatöre bağlı kalan 29 yaşındaki İbrahim YAŞAR, solunum sıkıntısı ile KTÜ Farabi Hastanesi Göğüs Cerrahi Kliniği’ne başvurdu. Yapılan radyolojik görüntülemelerde hastanın soluk borusunun çapının 20 mm olması gerekirken 6 mm’ye kadar düştüğü tespit edildi.  Hasta, KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ, Prof. Dr. Atila TÜRKYILMAZ ve Prof. Dr. Bekir Sami KARAPOLAT’ın yer aldığı göğüs cerrahisi ekibi tarafından ameliyat edildi. Bu ekip tarafından dünya tıp literatürüne kazandırılmış olan yeni cerrahi yöntem sayesinde hasta, sadece 3 günlük konforlu bir hastane yatışı sonrasında şifa ile taburcu edildi.

Operasyonu gerçekleştiren ekibi yöneten Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ “Covid salgını boyunca mekanik ventilatör desteği ile tedavi edilen hasta sayısı çok arttı. Bununla birlikte bu tedaviye bağlı gelişen soluk borusu darlığı vakaları da artış gösterdi. Uygun vakalarda, soluk borusunun daralan kısmını çıkararak sağlıklı uçların birbirine dikilmesi yoluyla yaptığımız cerrahi uygulama, kesin tedavi yöntemi. KTÜ Farabi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği, Türkiye’de bu tip vakaların tedavisini başarıyla yapan en önemli merkezlerden biri.” dedi.

Bir buçuk yıl önce Covid’e yakalanan ve yaşadığı şehirdeki hastanede 72 gün yoğun bakımda kalan hastanın aynı zamanda diyabet hastalığı da bulunmaktadır. Hasta, yoğun bakımda yattığı dönemde, çoklu organ yetmezliğine girip pek çok defa ölümden döndü. Aynı dönemde yattığı hastanede hastaya trakeostomi takıldı. KTÜ Farabi Hastanesi’ndeki ekip tarafından ameliyat olduktan sonra çok mutlu olduğunu dile getiren İbrahim YAŞAR “Allah kimseyi nefessiz bırakmasın! İzmir’de yaşıyorum. Covid olduktan sonra İzmir’de, bir üniversite hastanesinde 72 günlük ağır bir yoğun bakım süreci geçirdim. Takip ve tedavim orada devam ediyordu. Nefes darlığından çok muzdariptim. Matematik öğretmeniyim. Ders anlatamaz duruma geldim. Diyabetim olduğu için fizik aktivitesi zorunlu. Ancak onu da yapamadım. Üç yaşındaki oğlumu bile gezdiremiyordum. 20 metre dahi yürümem mümkün değildi. İnternetten araştırdım ve Trabzon’daki KTÜ Farabi Hastanesi’ne. Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ’a geldim. İyi ki buraya gelmişim. Ameliyattan uyanır uyanmaz nefesimdeki farkı hissettim. Dünya varmış. Başta Celal Hoca olmak üzere tüm KTÜ Farabi Hastanesi çalışanlarına çok teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.