DOLAR 32,5809
EURO 34,7731
ALTIN 2491,218
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

ABİGEM 26 Projeye 28 Milyon 328 Bin

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası iştiraklerinden kısa adı Trabzon ABİGEM olan Trabzon Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Eğitim ve Danışmanlık A.Ş.’den büyük başarı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 13. Hibe Çağrısında Trabzon ABİGEM’in danışmanlık hizmeti verdiği 26 proje desteklenmeye değer görüldü.Desteklenmeye hak kazanan 26 projenin toplam yatırım tutarı 28 milyon 328 bin 66 Tl oldu. Toplam yatırım tutarının yüzde 50’si olan 13 milyon 765 bin 246 TL’si hibe olarak kullanılabilecek.

Trabzon Ticaret ve Sanayli Odası  Başkanı ve Trabzon ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu bölgeye ciddi bir yatırım kazandırıldığını belirtti. Trabzon ABİGEM tarafından oda üyelerine hazırlanan 26 ayrı projenin toplam yatırım tutarının 28 milyonu aştığını ve yüzde 50 hibe değerinin ise 14 milyona yaklaştığını kaydetti. 26 projenin ortalama altı ay sürede uygulanacağını ifade eden Hacısalihoğlu, ekonomiye gerek istihdam gerekse katma değer sağlaması açısından önemli bir hareket getireceğini söyledi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) nın 13. çağrısında Trabzon ABİGEM’in yanısıra farklı  kuruluşlar tarafından sunulan prolerinde desteklenmeye değer görüldüğünü aktardı.

Hacısalihoğlu, “Oda üyelerimize sağladığımız destek ile TKDK 13. çağrısında önemli bir başarı elde edilmiştir. Özel sektörün yapacağı yatırımlar ile ilimizde gerek yatırım gerekse istihdam anlamında olumlu gelişmeler yaşanacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin işletmelerini büyütmelerine ve yeni iş dallarında yatırımlarına öncülük yapmaya devam edeceğiz. Yatırım düşüncesi olan üyelerimize, projeledestek sağlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve projeleri hazırlayan Trabzon ABİGEM kurumumumuza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Başkan Hacısalihoğlu çeşitli kurumların sağladığı hibe desteklerden oda üyelerini en üst düzeyde yararlandırmaya çaba harcadıklarını belirtti. Hacısalihoğlu, “Bu anlamda işini geliştirmeye çalışan ve yatırım planlayan üyelerimizin odamız ile irtibatlı olmasında yarar vardır. Yatarım projelerine danışmanlık yaparak Hibe desteklerinden ve teşviklerden azami olarak yararlanmalarını istiyoruz..” şeklinde konuştu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.