DOLAR 32,3252
EURO 35,1482
ALTIN 2297,766
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Tehlikeyi Görmek

Evet,daha öncede üzerinde durduğumuz,ulusal devlet bazındaki tehlikeyi defalarca kamuoyuna sunduk ve bu tehlike geçene kadar bu uyarıları daima kamuoyunun bilgisine sunacağız.
Bu ciddi durumun bilincinde olarak,hala bazı STK ların,bu hassasiyeti görmezden gelerek, insanı mantık kamuflajlı ile ortaya sunmaları, kastı sabit bir düşünce olduğu gerçeğiyle, ciddi bir travmadır yapılan oluşumlar.
Bu çok ciddi tehlike, Türkiye’nin dört bir tarafında olduğu gibi, Trabzon’dada büyük bir sorun haline gelmiştir.
Siyasi zafiyet’in duygu sömürüsü mantığıyla Türkiye’nin dört bir tarafına gelen/getirtilen Afganlı ve Suriyelilerin, savaş mağduru, mülteci veya sığınmacı düşüncesi ile birlikte oluşum yapılarak dağıtılması mantık ile bağdaşmayan, kastı sabit bir tehlikeli yapılanmadır.
Trabzon’daki bu tehlikeyi görerek, bilinç dışı düşüncelere teslim mantığı ile hareket etmek, çok yakın gelecekte oluşacak ciddi vakayı üstün körü bakış ile savunmak, oluşacak vahşeti savunmak anlamı taşımaktadır.
Sebep ve konu herne olursa olsun,bu tehlikeli durumu Türkiye dışına çıkarmak en akılcı düşünce olacaktır.
Tüm bu oluşumların en tehlikeli boyutu ise, Trabzon’a getirtilen Suriyeli ve Afganlıların bu ilde süratle çoğaltılmaları, süratle çocuk yaptırılmaları düşünce dışı bir durumdur.
Trabzon, Türkiye’nin kilit konumdadır,bu durum devleti yönettiğini iddia edenlerin bilincine yerleşim oluşturmamış ise,daha kötü bir kaosun içindeyiz maalesef.
Neden ve niçinleri ucuz bahaneler ile tartışma konusuna dahil eden siyaset,bu trajediye onayı olmaması gerekir,aksi bir durumda bu büyük açık ihanetin oluşturacak olduğu büyük tehlikeden hiçbirzaman vebal dışında tutulamaz,aksine sürekli tehlikeyi yaratan olarak ebedi vicdanlarda şekil oluşturacaktır.
Sonuç itibariyle, Türkiye’nin kalbi Trabzon’da oluşum içinde olan, tüm Afganlı ve Suriyelilerin zaman geçirmeden ülkelerine geri gönderilmesi gerekmektedir, hiç tereddüt etmeden ve çok acil.

Nevzat YILMAZ

[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.