DOLAR 32,528
EURO 34,8018
ALTIN 2436,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Sakarya Ticaret Borsası heyeti, Trabzon’da örnek bahçeleri gezdi

tha – Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ile işbirliği protokolü imzalayan Sakarya Ticaret Borsası (STB) heyeti Trabzon’daki örnek bahçeleri gezdi.

TTB’nin Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında 2014 yılında Yomra’nın İkisu mahallesinde kurulan ve son budamalarla tek gövde sistemine indirilen Ömer Ustaömeroğlu’na ait bahçede incelemelerde bulunan STB heyeti adına açıklama yapan Meclis Başkanı Avni Uçar, TTB’nin başlattığı ezberi bozan çalışmanın artık herkesim tarafından örnek alındığına dikkat çekerek, “Ben 3 yıl önce bu bahçeyi gezmiştim. Bugün gördüğüm ve aradan 5 yıl geçmesine rağmen dekarda 200 kilo verime ulaşılan tablo sevindiricidir. Bizde Sakarya olarak bu konuda detaylı çalışmalar yapacağız. Fındık gibi tek kuruş ithal girdisi olmadan ülkemize 2 milyar doları aşkın döviz kazandıran bir üründe verim ve kaliteyi arttırırsak, herkes kazanacak, Türkiye kazanacak” dedi.

Heyet üyeleri daha sonra bu yıl ücretsiz olarak dağıtılan 7 bin Yomra Sivrisi fındık fidanlarının 5×5 olarak tek gövde şekliyle dikildiği bahçelerde de incelemeler de bulundu.

Heyet üyelerine TTB Başkanları Sebahattin Arslantürk ve Eyyüp Ergan ile Fidan Dikme ve Budama organizasyonun sorumlusu Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Şahin bilgiler verdiler. Mustafa Şahin, tekniğine uygun dikilen ve büyüme sürecinde gereken ihtimamın gösterildiği tek gövde ile dikilmiş bahçelerde yerine göre dekarda 300 ile 500 kilo arasında verim alınabildiğine dikkat çekti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.