DOLAR 32,3272
EURO 35,0777
ALTIN 2299,212
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Ramazan ve Özelliği

İslam dünyasında,her yıl bir ay farkındalık içerisinde idrak edilen ramazan ülkemizde’de özellikli ,yüksek icra edilmektedir.
Türk ve Müslüman olan bu toplumun,kendine has özelliği içersinde önemli bir yer tutan bu ayda,niyetin dahilinde ölçüyle orucumuzu tutarız.
Ramazan ayında, günlük yaşamda kısıtlama olması nedeniyle, sohbetler önceki aylara göre olmaz, oruçlu olana oruçlu olmayanda saygı gösterir, niyetin hususiyetine saygı mantığıyla yapılan bu davranış, inanışı yüksek düşüncelere oluşum yapar.
Ramazan ayında,tutulan oruçların kabulü niyetiyle,teravih namazını eda eder ve bu mananın özünü yakalamaya çalışır tüm müslüman alemi.
Okunan hatim ve mukabeleler,bu ayın özellikleri dahilinde olduğu için bütün dileklerin,arzu ve isteklerin kabulüne’de ithaf edilerek tamamlanır.
Türklerin İslamiyeti kabul etmesi, dünya çapında önemli bir değer olarak mevcudiyetini korurken, Türkiye dışında her islam ülkeleri topluluğu bu onuru yüksek inanış ile ramazanı idrak ederken, yaşantıları ile dünyada örnek teşkil eden Türkiye bu yüksek hususitette ilk sıralardadır.
Ramazanda oruç ile şekillenen her düşünce, kalplere ışık olur, ailemize ve çevremize değer katar.
Evet,bu ayın yüksek feyzi ile oruç tutan her müslümanın, çeşitli nedenlerle oruç tutamayanlarada saygılı olmak,bu ulvi inanışın dahilinde olduğu gibi, faklı yaklaşım içinde olmamaları gerekmektedir.
Bu ayın feyzi ile daha iyi gelecek oluşturmak niyet ve düşüncelerle, ramazanınızın hayırlara vesile olmasını diliyor, ardından ramazan bayramınızı tebrik ediyorum.
Sağlık dileklerimle.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.