DOLAR 32,3361
EURO 35,1607
ALTIN 2245,323
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

ÖZLENEN BİR REJİME GEÇİŞİN DUYURULDUĞU GÜN 29 EKİM

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96.yılını kutluyoruz. 29 Ekim 1923 , 96 yıl önceki  bir kararın ilan edildiği tarihtir.Türkiye’nin Cumhuriyet rejimine geçişinin dünyaya duyurulduğu gündür,rejimin başladığı tarihtir.Türkiye Büyük Millet meclisinde Atatürk’ün 96 yıl önce ilan ettiği Cumhuriyetimiz,şimdi demokrasiyle bütünleşme ortamındadır. Türkiye’nin uluslar toplumundaki yeri büyük bir hızla  güç kazanmaktadır.Saygınlığı daha büyümektedir.
Bağımsızlığı için tüm dünyaya örnek bir kurtuluş savaşı veren Türk halkı yüzyılların oluşturduğu devlet anlayışına Cumhuriyet için düzenlemiş ve kendine en uygun  yönetim biçimi olan  Cumhuriyete büyük  bir inançla ve istekle yürümüş ve Cumhuriyet yönetimine sahip çıkmıştır.Yeryüzünde ,çeşitli  Cumhuriyet yönetimleri  içinde Türkiye’nin seçtiği ,kendini yönetme türündeki  Cumhuriyet kabul edilmelidirki  bugünün modern  Türkiye’sinin temeli bugünlerin hazırlayıcısı ve sahibi olmuştur. Kitleleri ,demokratik rejimle bütünleşmeye götüren güçtür.
Bugün demokratik ve  laik bir  Cumhuriyet anlayışı ile tüm dünya önünde ilk  sırada gösterilen bir örnek ülkedir artık Türkiye.Atatürkle kazandığı bu sonuç Türkiye’nin yarınlarınında birbaşka işaretidir.Güven belgesidir.Türk  Milletinin büyük bir inançla koruduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temelinde bağımsızlık  anlayışı ve millet egemenliği,millet iradesi saygısı  olduğu için Atatürkü anlamış olmanın ve ona inanmış bulunmanın verdiği kuvvet bulunmaktadır.
Cumhuriyetimizin   96.yılı  Türk   Milletine  hayırlı olsun.Bu güzel ve anlamlı bayramın önümüzdeki seçimlerde oluşacak millet iradesinin  Türkiye   Büyük  Millet  Meclisindeki yansımasıyla Türk milletinin geleceği  için ciddi ve aydınlatıcı kararlar alınmasına vesile olsun.

 

Nevzat Yılmaz

nevzatyilmaz@ hotmail.com.tr

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.