DOLAR 32,5645
EURO 34,9097
ALTIN 2422,541
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Özel müzeleri Trabzon’a turist kazandıracak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Özel İpekyolu Müzesi’nin kuruluşu Karadeniz’de yeni müzelerinde planlanmasına yol açtığı belirtildi. Müzenin kurucusu TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Müzeciliğin Karadeniz’de turizm ile birlikte hareket ederek bölge ekonomisine gelir kazandırmasını hedeflediklerini söyledi.

TTSO Özel İpekyolu Müzesinde yıllık denetimini tamamlayan Trabzon Müzeler Müdür Vekili Fatma Kartal beraberinde Arkeoloğ Levent Alnıak ve Sanat tarihçisi Ali Fatih Akçay oda yöneticileri ile görüştüler.. Özel İpekyolu müzesinin çok başarılı olduğunu ifade eden Müzeler Müdür Vekili Kartal, yeni müzelerin de Trabzon’a kazandırılması çalışmalarından memnunluk duyduklarını ifade etti. Özel müzelerin yanı sıra müzeye bağlı beş koleksiyoncu olduğunu bildirdi.

Başkan M.Suat Hacısalihoğlu Özel İpekyolu Müzesinin Trabzon’a ziyarette bulunan yerli ve yabancı heyetler tarafından ilgiyle izlendiğini anımsattı. Müzedeki eserlerin bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından ücretsiz gezilebildiğini dile getirdi. Hacısalihoğlu hedeflerinin Trabzon’un bir müzeler şehri haline gelmesi olduğunu ifade ederek bu yöndeki çalışmalara devam ettiklerini ve desteklediklerini bildirdi.

Trabzon’da müze kültürünün önemli bir gelişme kaydettiğini vurgulayan Hacısalihoğlu, Trabzon Valiliğinin Edebiyat Müzesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesinin müze çalışmalarının da yakın zamanda tamamlanması ile daha da gelişeceğini kaydetti. Hacısalihoğlu müzeciliğin geçmişe, değerlere, kültüre ve tarihe sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarmada büyük rol oynadığını ifade ederek, “Müzelerin bulunduğu şehirlere sosyal ve kültürel katkılarının yanı sıra ekonomik kazanç da sağladığını görüyoruz. Müzeler ile Trabzon’un ayrı bir cazibe merkezi olmasını arzuluyoruz. Bölgeye daha fazla turist çekilmesini bekliyoruz. ”dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.