DOLAR 32,3552
EURO 35,011
ALTIN 2324,082
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’da ‘Yerel Yönetimlerde Etik Projesi Çalıştayı’ Düzenlendi

tha – Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından, seçilmiş ve atanmış kamu görevlilerinin etik farkındalığının artırılması amacıyla ‘Yerel Yönetimlerde Etik Projesi Çalıştayı’ düzenlendi.

Trabzon’da gerçekleştirilen çalıştaya TBMM eski Başkanı ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Etik Kurulu Üyeleri ile ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, çevre illerden yetkililer, kamu kurumlarının müdürleri ve davetliler katıldı.

ŞEFFAFLIK VE DÜRÜSTLÜK İLKELERİNİ ŞİAR EDİNDİK

Çalıştayın açılış konuşmasını Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur yaptı. Genel Sekreter Adanur, çalıştayın Trabzon’da gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek “Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak Kamu Görevlileri Etik Kurulunun çalışmalarını çok önemsiyoruz. Bu tür çalıştayların çok faydalı olduğuna ve bu alanda gelişimimize katkı sunacağına inanıyoruz. İnsanlar ancak mutlu şehirlerde yaşarlarsa mutlu olacaklardır diye düşünüyoruz. Bu da öncelikle sosyal barışı ve adaleti sağlamaktan geçiyor. Biz de göreve geldiğimiz günden itibaren tüm vatandaşlarımıza eşit şekilde hizmet etme anlayışıyla çalışıyoruz. Şeffaflık ilkesini ön planda tutan yönetimlerin başarılı olacağına inanıyor, tüm adımlarımızı bu doğrultuda atıyoruz. Unutmamamız gereken bir gerçek var ki, etik değerler noktasında başkalarını sorgulamadan önce kendimizi hesaba çekmeliyiz. Biz de bu anlayışla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği şeffaflık ve dürüstlük ilkelerini şiar edinerek, çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ETİK DEĞERLER KÜLTÜRÜMÜZDE VAR

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu “Etik değerlerimiz olan dürüstlük, merhamet, şeffaflık gibi kavramlarımız, bizim kadim geçmişimizde, kültürümüzde önemli yeri olan kavramlar. Bunlar bizim için çok kıymetli değerler, kavramlar. Toplumumuzun tüm kesiminde anlatılması, bu anlamla farkındalık oluşturulması çok anlamlı” dedi.

YEREL HİZMETLERDE MESAFE ALINDI

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan ise “Aşık olduğum bu şehirde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bizim bildiklerimizi Avrupa şimdi bize öğretiyor. Bundan üzüntü duymak gerekir. Etik ilkeleri dediğimiz zaman evrensel boyut kazanmış, birçok özellikler aklımıza gelir. Bugüne kadar 45 bin kişiye eğitim verdik. Eğitim faaliyetlerine devam etmeliyiz. Milli Eğitim Bakanlığı ile de iş birliği yapmak suretiyle çocuklarımızın, gençlerimizin bu kültürle tanışmasını sağlamamız lazım. Yerel hizmetlerin verilmesinde Türkiye’de önemli mesafeler alındı. Vatandaş her an belediye başkanına, valisine ulaşabilir durumda. Uğraşırsak işimiz çok değildir başarırız” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.