DOLAR 32,5555
EURO 34,8866
ALTIN 2436,368
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Gümrükçüoğlu Yetimlerle Birlikte İftar Etti

Trabzon’un Ortahisar ilçesi sınırları içerisinde bulunan yetim çocuklar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar İlçe Belediyesi’nin EYOF Parkı’nda düzenlediği iftar programında bir araya gelerek hep birlikte oruç açtı.

YETİMLERDEN HEPİMİZ SORUMLUYUZ

AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın katıldığı iftar programında yetim yakınları da hazır bulunurken, iftarın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr Gümrükçüoğlu, her zaman yetim ve öksüzlerin yanlarında olduklarını ifade etti. Konuşmasında yetimlere yardım etmenin ve onların haklarını koruyup gözetmenin önemine dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, “Yetimlerden hepimiz sorumluyuz anlayışı ile dünyada harpler olmamasını arzu ediyoruz ki, ölümlerle birlikte yetimlerimiz ve öksüzlerimiz olmasın… Bu buluşma, bu anlayışla hareket eden ve ömrü boyunca kimsesizlerin kimsesi olan ve bugün cumhurbaşkanlığı yoluna çıkan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öngörüsüydü. Yetimler ile bir arada olmamızı, kimsesizlerin kimsesi Recep Tayyip Erdoğan arzu etmiştir ve bu akşam 81 ilde yetimlerle iftar programları düzenlenmiştir. Başbakanımızın önderliğinde yetimlerimiz için ne gerekiyorsa bu zamana kadar yaptık. Bundan sonra da inşallah daha fazlasını yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YETİMLERİ KOLLAMAK HERKESİN VAZİFESİ

Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç ise yetimleri himaye etmenin önemine dikkat çekti. Genç konuşmasında, “Bu akşam Trabzon’da olduğu gibi Türkiye’nin 81 ilinde yetim çocuklarımızla iftar ediyoruz. Ramazan ayımızın 15. günü olan bugün, İslam dünyasınca yeryüzünün yetim, öksüz ve terk edilmiş çocukları için özel bir gün ilan edildiği günü yaşıyoruz. Ortahisar ilçesinde bulunan yetim çocuklarla, burada sizlerle bir arada olmak bizler için çok anlamlıdır. Yüce Allah (c.c.) yetimleri koruyup gözetmeyi, dertleri ile ilgilenmeyi, onları Allah’ın (c.c.) bir emaneti olarak koruyup kollamayı başta yetimlerin yakınları olmak üzere tüm Müslümanlara bir vazife olarak vermiştir” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.