DOLAR 32,3572
EURO 35,0393
ALTIN 2323,819
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Ortahisar’dan Halep’e yardım eli

tha – Ortahisar Belediyesi’nin Suriye’nin Halep şehrinde yaşayan insanlar için başlatmış olduğu yardım kampanyasında toplanan malzemeler törenle Karkamış Sınır Kapısı’na gönderildi. Belediyenin, ‘Ortahisar’dan Halep’e Yardım Eli’ sloganıyla düzenlediği yardım kampanyasında, vatandaşlardan toplanan içinde giysi, gıda ve su gibi toplamda 66 bin 59 parçanın bulunduğu yardım malzemesi tırlarla Halep’e uğurlandı.

Halep (2) (Copy)

Törende konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Türkiye’nin üç milyon Suriyeli mülteciyi barındırdığını ve bunun yanında da bu ülkeye en çok yardım gönderen ülkelerin başında yer aldığını söyledi. Türk milletinin asaletinin ve dininin gereklerini yerine getirdiğini belirten Başkan Genç, ” Halep’teki sıkıntıları bir nebze olsun gidermek için bir ayı aşkın önce zaman başlattığımız kampanyamızı nihayete erdirdik. Çok kıymetli hemşehrilerimizden toplanan yardımları Halep’e ulaştıracağız. Bu manada ben duyarlılık gösteren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten Türk milleti olarak inancımızın ve asaletimizin bize bahşettiği değerlerden edindiğimiz dayanışma kültürünü her zaman olduğu gibi bir kez daha gösteriyoruz. Beş yıldır devam eden Suriye iç savaşından kaçan 3 milyon Suriyeliye de ev sahipliği yapıyoruz. Bunun yanında doğrudan Suriye’ye yardım ulaştırarak biz aslında insanlığa sahip çıkıyoruz. Muasır medeniyet bu olsa gerek. Eğer muasır medeniyet eğer insanlığa ait değerleri yaşatmaksa bunu da şu anda bizim medeniyetimiz yapıyor. Acı çeken, mağdur olan, işkence altında olan insanlara insanlık adına yardım ediyoruz. Bugün burada kampanyamızla toplanan battaniye, giysi, bunun yanında su ve şeker gibi gıda maddelerinden oluşan ve toplamda 66 bin 59 parçaya ulaşan yardım malzemesini gönderiyoruz. Bu yardımlar Karkamış Sınır Kapısı’na teslim edilecek. Bu kampanyamızı; gençlik kollarımız, kadın kollarımız ve kent konseyimizin el birliğiyle icra ettik. Hayırlı, uğurlu olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.” diye konuştu.

“HEP MAZLUMLARIN YANINDA OLDUK”

Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu ise konuşmasında 11 Eylül’den sonra İslâm alemini istikrarsızlaştırmak müthiş bir savaşın yürütüldüğünü belirterek, “Dünya büyük bir insanlık dramını yaşıyor. 11 Eylül’den sonra Ortadoğu ve İslam alemini istikrarsızlaştırmak için müthiş bir savaş yürütülüyor. Haçlı savaşları yürütülüyor. İstiklal Savaşı’nda olduğu gibi bağımsız devlet olarak bu saldırılara karşı koyuyoruz. Biz büyük bir medeniyetin temsilcisiyiz. Biz paylaşarak zenginleştiğimize inanan bir milletiz. Muasır medeniyet de aslında budur. Osmanlı döneminde de günümüzde de her zaman mazlumların yanında olmuşuzdur. Osmanlı en zayıf zamanında Avrupa’dan kaçan pek çok insana kucak açmıştır. Bugün de bizler, Suriyelilere ve Iraklılara geçmiş dönemlerde olduğu gibi kucak açıyoruz. Türkiye, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir yardım kampanyası düzenledi. İnşallah Suriye, Irak ve Ortadoğu’da tekrar barış ve güzellikler olur. En büyük duamız budur.” sözlerine yer verdi.  

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.