DOLAR 32,5886
EURO 35,0204
ALTIN 2457,373
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İran’la ticaret ve turizmi geliştirmek için önümüzde iyi fırsatlar var

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, İran’la ticaret ve turizm konusundaki ilişkileri geliştirmek istediklerini ve bu konuda güzel fırsatlar bulunduğunu vurguladı.

“SOÇİ FERİBOTU VE ZİGANA TÜNELİ İYİ BİR FIRSAT”

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleri, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebbati’yi ziyaret etti. Başkan Çelebi, dost ve kardeş ülke İran ile ticareti daha ileriye taşımayı umduklarını belirterek, “İş birliği protokolü yaparak çalışmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Soçi – Trabzon feribot seferleri, Zigana Tünelinin açılması bölgeye ivme kazandıracak. Ticaret ve turizmimizde daha etkin iş birliklerine fırsat doğacağına inanıyorum. Özellikle ticarette eski günlere dönebilmek için çalışmaya istekliyiz. Turizmin gelişmesi için acentelere yönelik karşılıklı gezi programı yaptık. Ancak araya deprem girdi. Bunu en kısa zamanda geliştirmeye çalışacağız” dedi.

Başkan Çelebi ayrıca eskiden Tebriz Ticaret ve Sanayi Odasında bir irtibat ofisleri olduğunu da vurgulayarak, “Burada bir de görevli bulunuyordu. Bu ofisi yeniden aktif hale getirmek ve karşılıklı ticaret yapmak isteyen firmaları eşleştirmek üzere çalışma yapmayı amaçlıyoruz. Bu ofisin benzerini TTSO bünyesinde de açabiliriz” diye konuştu.

“TÜRK İŞ ADAMLARINI İRAN’DAKİ FUARLARA BEKLİYORUZ”

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebbati, kendisinin göreve yeni başladığını hatırlatarak, “Siz de yeni göreve başladınız. İş birliğini geliştirmek isteriz” dedi. Mohebbati sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zigana Tünelinin açılması bölgeye her mevsim gelişi kolaylaştıracaktır. Ayrıca Kop tünelinin de bitmesiyle aramızdaki mesafeler daha da azalacak. Soçi’ye gemi seferlerinin başlaması da iyi bir fırsat. İran olarak Trabzon’u iyi tanıyor ve biliyoruz. 1 – 2 Mayıs’ta İran’da petrokimya fuarı düzenlenecek. Trabzon’da bu alanda faaliyet gösteren firmaları da davet ediyoruz. Fuara katılan iş adamları özel izinle enerji üretim alanlarını da ziyaret edip inceleme fırsatı bulacaklar. Türk iş adamlarını İran’daki fuarlara bekliyoruz.”

“TAHRAN, TEBRİZ, URUMİYE’YE DİREKT UÇAK SEFERLERİ TİCARET VE TURİZMİ GELİŞTİRİR”

Başkonsolos Mohebbati, turizmin ve ticaretin artmasında direkt uçuşların büyük etkisi olduğunu ifade ederek, “Bu nedenle Trabzon’dan Tahran, Tebriz, Urumiye gibi kentlere direkt uçuşlar yapılırsa ciddi bir turizm hareketi başlar ve ardından ticaret de gelişir. Bu konuda taraflar olarak kendi ülkelerimizin havayolu şirketleriyle görüşmeliyiz. Tarımsal ürünlerde ticaret de yapılabilir. İran’da özellikle karpuz ve soğan bol miktarda bulunuyor. Türkiye’den de bizde bulunmayan tarım ürünlerini alabiliriz” ifadesini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.