DOLAR 32,3761
EURO 35,0137
ALTIN 2325,416
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Meslek Lisesiyle Okullaşıyorum Hayatla Bütünleşiyorum proje toplantısı yapıldı

tha – Mesleki Teknik Eğitim kurumlarındaki eğitimin kalitesini artırmak, eğitim ve işgücü piyasası arasındaki bağı güçlendirmek ve özellikle de kız çocuklarının Mesleki Teknik Eğitim Okullarına devam oranlarını artırmak amacıyla düzenlenen ‘Meslek Lisesiyle Okullaşıyorum Hayatla Bütünleşiyorum Projesi’yle ilgili olarak TTSO’da toplantı düzenlendi. Toplantıda meslek lisesinde okuyan ve mezun olan kız öğrencilerin stajına ve istihdamına yardımcı olunacak protokol de imzalandı.

Toplantıya Trabzon İşkur Müdürü Adnan Zengin, TTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat İskender, Türk Eğitim Vakfı Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ergenç, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Vekili Mustafa Tütüncü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yürüttüğü projeye Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi destek veriyor. Projenin ortaklığını ise Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Türk Eğitim Vakfı Trabzon Şubesi yapıyor.

İşkur Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin, konuşmasında kadın istihdamının önemine dikkat çekti. TTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat İskender de M-meslek liselerinin önemini vurgularken, hayata daha kolay atılmanın yolunun meslek liselerinden geçtiğini, projenin bitiminde de takipçisi olacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından protokol anlaşması imzalandı ve destek veren işletmelerle, meslek lisesi mezunu olup rol model olan bayanlara okul yönetimi tarafından plaket takdim edildi.

Proje, ortaokul 8 ve 9.sınıflarda okuyan 500 kız çocuğunu mesleki rehberlik yoluyla bilinçlendirerek Mesleki Teknik Eğitim’deki kız çocuklarının okullaşma oranını artırmayı ve bunun yanında eğitim ortamlarının kalitesinin kız öğrencilerin beklentileri doğrultusunda iyileştirmeyi hedefliyor. Projede ayrıca farkındalık faaliyetleriyle il genelinde ortaöğretimde okullaşma oranının yüzde 3 arttırılmasına katkı verilmesi de amaçlanıyor. Geçen yıl Kasım ayında başlayan proje 31 Ekim 2016 tarihinde sona erecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.