DOLAR 32,4105
EURO 35,1654
ALTIN 2324,747
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

KÜSİ Çalışma Grubu 12. Koordinasyon Toplantısı Trabzon’da yapıldı

tha – Kamu – Üniversite – Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubu 12’nci Koordinasyon Toplantısı Trabzon’da yapıldı.

KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, KÜSİ Trabzon Temsilcisi Ali Haydar Doğu, farklı illerden 26 kalkınma ajansı, 61 Teknokent ve 81 ilin KÜSİ temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, üniversite – sanayi işbirliğini önemsediklerini ve bu yönde yapılan çalışmaları desteklediklerini belirterek, “Özellikle genç girişimcilerimizin desteklenmesi bu tür çalışmaların sonuca varması bakımından çok önemli bir konudur. Yaptığımız çalışmalarla genç mühendislerimizin katma değer yaratacak projelere yönelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Önemli olan üretilen ürünlerin ticarileşmesi, ülke ekonomisine katma değer yaratmasıdır” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ise, “Üniversitelerimiz ve sanayicilerimizin bir birini anlaması gerekmektedir. Kamunun sanayicinin derdinden anlıyor olması gerekmektedir. Üniversiteler bilgi ve bilim üretiyor. Dolayısıyla yeni ürün geliştirme de üniversitelerin önemi çok büyük. Bu bilgi birikiminden zaman zaman sanayicinin ihtiyaç duyduğunda faydalanması lazım. Bundan dolayıdır ki üniversiteler bizim için gerek yeni ürün geliştirmede gerekse bu ürünün ticari hale getirilmesinde ve sanayinin gelişmesinde büyük bir etkisi vardır. Üniversiteleri sanayi ile işbirliği aşamasında bu eko sistemi daha iyiye taşımak için ellerinden gelen tüm gayreti göstermeleri gerekmektedir. Kamu kaynakları yetersiz değildir. Devlet desteklerine yaklaşırken de sanayimizin ve üniversitemizin tüm paydaşlarımızın bu gözle bakması lazım ve sahip olduğumuz kaynağı etkin kullanmamız lazım” diye konuştu.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da ülkemizin 2023 yılında en büyük on ekonomi arasında yer almayı hedeflediğini ifade ederek, “Ar-Ge ve yenilik ekosistemimizin geliştirilmesi önem taşımaktadır. 2014 yılında başlatılan Kamu- Üniversite ve Sanayi İşbirliği koordinasyonu kurulu ortak bir hafıza etrafında toplanma noktasında bizlere çok önemli hususlar katacaktır. Burada biraz daha gayret göstermemiz gereken olay işbirliği kültürümüzü ve dayanışmamızı ileriye taşımaktır” dedi.

Toplantının ardından KTÜ içinde oluşturulan KÜSİ Hatıra Ormanına fidan dikimi gerçekleştirildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.