DOLAR 32,2084
EURO 34,7949
ALTIN 2427,932
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kültür ve Sanat Şehri Trabzon

Bu yıl yirmi dördüncü,Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali yapılıyor.
2-15 Mayıs tarihleri arasındaki etkinliğe bu yılda ülke katılım sayısı fazla.
Trabzon Devlet Tiyatrosu ev sahipliğinde gerçekleşen sanat buluşması dolayısıyla ilde büyük bir heyecan oluştuğu gözlendi.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın da iştirakiyle oluşan etkinlikte, Devlet Tiyatrosu Trabzon il Müdürü Ahmet Uzuner ve yönetimi yoğun bir çalışma içine girdiler.
Sanat adına, kültürün önemli bir parçası olan bu etkinlik kesintisiz 24 yıl devam etmektedir.
Aslında, sıralamada ve tarihsel olarak 25 yıl olarak tarihi yerini alan festivalde, pandemi döneminde, bir yıl festival yapılmamıştı.
Trabzon deyince, yaşanılır olan herşeyi hak ettiği düşüncesini öne alırsak, bu ilde kültür ve sanat merkezi olmayışı büyük bir eksikliktir.
Bünyesinde çok sayıda sanatçı yetiştiren, sanata çok ilgili bir şehir olması dolayısıyla, Trabzon’a mutlaka, geniş konseptiyle Kültür ve Sanat Merkezi’ni çok acil kazandırmak gerekmektedir.
İçersinde birçok tiyatro oyun sahnesi, kütüphanesi, sergi salonları ile donanımlı bir tesisin yapılması en öncelikler arasındadır.
Artan ve yüksek performanslarıyle ilde önemli sosyal faaliyetler içinde bulunan Trabzon Devlet Tiyatrosu, tüm oyuncularını ve yönetimini kutluyorum.
Ve, bu önemli kurumda geçmişte hususiyet oluşturan, emeği geçen müdürler ve her çalışanın, bu özveride işareti olan STK’lar, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve gönlünde sanat sevgisi olan herkese, bu onurda parmağı olması dolayısıyla tebrik ediyorum.
Toplumsal psikolojik ortamın sıfırlandığı, güzel düşünceleri öne çıkararak, saygın birliktelikler sağlayan her iyi niyetin, sanatın özünde var olduğu nettir.
Bu duygu ve düşünceler ile, Karadeniz Tiyatrosu Festivalinin güzel geçmesini temenni ediyorum.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.