DOLAR 32,6072
EURO 34,8039
ALTIN 2489,989
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

KTÜ, Akredite Program Oranı ile Devlet Üniversiteleri Arasında 6. Sırada

tha – Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından alınan 25 Mayıs 2022 tarihli kararı ile beş yıl süreli Tam Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni almaya hak kazanan Üniversitemizde, program akreditasyonları için yapılan çalışmalar, birimlerimiz tarafından sürdürülmektedir.

Program akreditasyonu kavramı; bir akreditasyon kuruluşu tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş, akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecini ifade etmektedir. Türkiye’de akreditasyon kuruluşlarının yetkilendirme ve tanınma faaliyetlerinden YÖKAK sorumludur.

YÖKAK tarafından Aralık 2022’de yayımlanan 2021 Yükseköğretim Değerlendirme ve Kalite Güvencesi Durum Raporu kapsamında KTÜ, akredite program oranına göre devlet üniversiteleri arasında yapılan değerlendirme sonucunda 6. sırada yer aldı.

Akredite program sayısı aynı zamanda YÖK Araştırma Üniversiteleri Yıllık Performans İzleme Endeksi’nde önemli bir parametre olarak yer almaktadır. Bu açıdan bakıldığında ise KTÜ, 20 Devlet Araştırma Üniversitesi arasında 4. sırada bulunmaktadır.

Akredite olan programlar ÖSYM tarafından YKS Tercih Kılavuzu’nda belirtilmekte olup ÖSYM’nin bu uygulaması üniversite seçiminin yanı sıra bölüm seçimi noktasında da aday öğrencilere etkin bir çözüm yöntemi sunmaktadır.

KTÜ’de akredite olan lisans programlarının sayısı, 2022 yılı sonu itibariyle 18’e ulaşmış durumdadır.

KTÜ Akreditasyon Çalışma Grubu, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI başkanlığında düzenli olarak toplanarak program akreditasyonlarına hazırlanan birimlerimizin çalışmalarını değerlendirmektedir. Aday birimlerimize de Üniversitemiz Kalite Komisyonu tarafından destek sağlanmaktadır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.