DOLAR 32,4867
EURO 34,9549
ALTIN 2437,697
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Vali Yücel Yavuz, 48. TÜBİTAK Proje Yarışmalarında Ülke Çapında Derece Alan Öğrenciler İle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

tha – Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 48. TÜBİTAK Proje Yarışmalarında Ülke Çapında Derece Alan Öğrenciler İle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz, 48. TÜBİTAK yarışmalarında ülke çapında dereceye giren öğrencilerle iftarda bir araya geldi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi ( KTÜ) Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar öncesi öğrencilerin projelerinin sergilendiği stantları gezen Vali Yavuz ve hanımefendi, projeler hakkında bilgi aldı.

Öğrencilerle iftarda bir araya gelen Vali Yücel Yavuz burada yapmış olduğu konuşmasında, “ Her biriniz geleceğimiz, parlayan yıldızımızsınız. Yaptığınız her bir çalışma hem sizin hem ülkemiz için hatta insanlık için son derece önemli ve güzel çalışmalar” dedi.

Başarılı her çalışmanın yanında olduklarını ve her zaman desteklediklerini söyleyen Vali Yavuz,” bundan emin olun. Türkiye ve dünya genelinde ne tür sorunların olduğunu ve geleceğimizle ilgili neler yapmamız gerektiğini çok iyi biliyor ve farkındayız. Siz gençler de zamanınızı ve size sağlanan imkânları iyi değerlendirin. Yeter ki siz bu tür projelerinizi hayata geçirmek isteyin bizler har zaman sizlerin yanınızdayız” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise TÜBİTAK arasında,2013 yılında imzalanan protokol çerçevesinde, okullarda yapılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarlarında bu yıl il genelinde toplam 1180 proje üretildiğini ve her okulun kendi bünyesinde bunları münferit olarak sergilediğini belirterek, Trabzon’da 59 okulun TÜBİTAK’ın sunmuş olduğu imkândan istifada etmiştir. Bu 1180 projeden 24 tanesi ise Erzurum’da yapılan TÜBİTAK Bölge Finali’nde ilimizi temsil etmeye hak kazanmıştır.

Erzurum bölge sergisinin 10 ilden ve toplam 100 projeden oluştuğunu düşünecek olursak ilimiz adına büyük bir başarı elde ettiğimizi söyleyebiliriz. Bölgemizi temsil eden 10 ilin ortaöğretim öğrencileri arasında yapılan ve en iyi seçilen 21 proje arasında, ilimiz çeşitli dallarında 7 birincilik alarak finali Ankara’da bölgemizi en fazla projeyle temsil eden il olma gururunu yaşamış ve bizlere yaşatmıştır” dedi.

Trabzon’un akademik başarılarının yanında, öğrencilerin zihinsel ve bedensel gelişimleri, karakter yapısını önceleyen sosyal, kültürel sportif faaliyetlere de önem vermek suretiyle bu manada bölgesinde yoğunluk yaşayan bir il olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz,  proje yarışmalarında ulusal düzeyde başarı gösteren tüm öğrencilere başarı belgelerini takdim etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.