DOLAR 32,5674
EURO 34,7564
ALTIN 2496,748
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Türk polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıldönümü

Türk polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıldönümü Nedeniyle Resepsiyon Düzenlendi

Bir otelde düzenlenen resepsiyona Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Gürmen İlhanoğlu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Recep Yılmaz Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Turan Ahmet Taşkaya, İl Jandarma Alay Komutanı Turgay Aras, Trabzon Deniz Komutanı Albay İlhan Öcalan, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri ile çok sayıda emniyet mensubu katıldı.

Vali Öz, “Güvenlik hizmetleri devletin en temel hizmetlerinden birisidir. Halkımızın huzur ve güven içersinde yaşaması için emniyet teşkilatı personelimiz memleketin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine mesai mefhumu gözetmeden büyük bir fedakarlık ve sorumlulukla çalışmalarını yürütmektedir.

Geçen 170 yıl boyunca teşkilatımız sürekli insan kaynaklarını ve kullandığı teknolojiyi geliştirerek bugün dünyanın en gelişmiş polis teşkilatlarıyla rekabet edebilecek üstün niteliklere sahip bir kurum haline gelmiştir. İnsan kaynakları bakımından polisimizin yaklaşık 95’inin yüksekokul, üniversite mezunu olduğunu görüyoruz. Teknolojiyi kullanma kabiliyeti ile suçun önlenmesi ve işlenen suçların önlenmesi konusunda da alınan mesafeyi gururla izliyoruz.

Emniyet teşkilatımız görevini yaparken insan haklarına saygılı ve temel hakları gözeten bir yaklaşımla, kolluk etik ilkeleri çerçevesinde hareket etmektedir. Son yıllarda gerek ulusal ve gerekse uluslar arası arenada yüzümüzü ak edecek duruma gelmiştir.

Trabzon ilimiz güvenlik açısından en yaşanabilir il sıralamasında ilk dört içerisindedir. Trabzon’da emniyet ve asayiş hizmetleri çok iyi seviyededir. Suç aydınlatma oranları da yüzde 90’larda olduğunu görüyoruz. Emniyet teşkilatımız bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bölge insanının desteğini de kullanarak suç ve suçlularla mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürecektir” dedi.

Emniyet Müdürü Murat Köksal da, “Polisimiz her türlü engeli aşabilecek imkan ve kabiliyettedir. İlimizde yaşanacak her türlü sorunun üstesinden gelebilecek her türlü imkana sahibiz. Ortak akılla ve yerel destekle huzurlu günlere hep birlikte yürüyoruz. Bugün olduğu gibi bundan sonra da görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Gecede; resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verilirken polis teşkilatının 170. kuruluş yıldönümü nedeniyle pasta kesildi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.