DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar TTSO’yu ziyaret etti

tha – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret etti.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, KKTC Trabzon Başkonsolosu Erek Çağatay, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nevzat Özer, TTSO yönetim Kurulu üyeleri ve diğer ilgililerin yer aldığı ziyarette, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a şehrin ekonomisi ve sanayisiyle ilgili bilgi verildi.

ÇELEBİ: TRABZON İŞ DÜNYASI OLARAK KKTC’DE YATIRIM YAPMAK ARZUSUNDAYIZ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, yaklaşık 13 bin üyeye sahip oda üyelerinin 100’den fazla iş kolunda dünyanın her yerinde yatırımları olduğunu ifade ederek, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının odamıza ziyaret etmesinden gururluyuz. KKTC, Karadenizli nüfusunun fazla olduğu, birçok yatırım olanağı bulunan bir ülke. Özellikle yenilenebilir enerji, tarım ve çeşitli sanayi kollarında yatırım yapmayı arzuluyoruz. Yatırım arazileri konusunda kolaylık sağlanması, bazı sektörlerde yüksek olan gümrük vergilerinin indirilmesi suretiyle ticaretimizi artırmayı, yeni yatırımlar yapmayı amaçlıyoruz” dedi.

“DİREKT UÇAK SEFERLERİ TALEBİMİZİ YİNELİYORUZ”

Başkan Çelebi, Trabzon ile Lefkoşa arasındaki direkt uçak seferlerinin de yeniden başlatılmasını talep ettiklerini vurgulayarak, “Hem KKTC’deki yoğun Karadenizli nüfusu hem de turizm ve ticaret potansiyelini dikkate alarak eskiden olduğu gibi direkt uçak seferlerinin yapılmasını talep ediyoruz. Bu konuda KKTC yetkililerinden de destek bekliyoruz” ifadesini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Trabzon iş dünyasıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuk severlikleri nedeniyle TTSO heyetine teşekkür etti.

TTSO Şeref Defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Tatar’a, Başkan Çelebi ve Meclis Başkanı Eren tarafından Trabzon işi telkâriden yapılan bir ibrik hediye edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.