DOLAR 32,5346
EURO 34,993
ALTIN 2434,243
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Hacısalihoğlu Alınan tedbirler önümüzü görmemiz için bize güven verdi

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, son dönemde ekonomide fırtınalı günler yaşadıklarını vurgulayarak, “Hükümetimizin ilgili bakanlarının ve Merkez Bankası’nın sürekli aldığı tedbirlerle önümüzü rahat görebileceğimiz konusunda bizlere güven verildiğini de söyleyebiliriz. Bu güven piyasalar için çok çok önemliydi” dedi.

EREN BAŞKANLIK ETTİ

TTSO Mayıs ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı M. Şadan Eren başkanlığında gerçekleştirildi. Yönetim Kurulunun bir aylık faaliyetlerinin yer aldığı filmin izlenmesinin ardından TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu meclis üyelerine hitap etti. Hacısalihoğlu, geçtiğimiz günlerde Kudüs’te meydana gelen hadisenin herkesi derinden üzdüğünü vurgulayarak, “İslam aleminin ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve Kudüs, sadece İslam alemi için değil, üç din için de kutsal bir bölgedir. Bu bakımdan bütün dünya ülkelerinin oraya saygı göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda ABD Büyükelçiliği’nin taşınması konusundaki olaylara bağlı olarak ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum” dedi.

“EKONOMİDEKİ FIRTINA DÜNYA GENELİNİN YANSIMASI”

Başkan Hacısalihoğlu, son dönemde ekonomide fırtınalı günler yaşadıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“İnşallah bundan sonda bu fırtınaları bir daha yaşamayız. Bu fırtına sadece ülkemizle ilgili bir konu değil. Dünya genelindeki ekonominin ülkemize yansıması olduğunu hepimiz biliyoruz. Geçmişte dünyada üretilen ekonomik politikaların adım adım tüm ülkelere yansıdığı gibi bizlere de yansıdığını hepimiz görüyoruz. Önemli olan hükümetimizin bu konuda gerekli tedbirleri alması, ekonomi kurmaylarının gereğini hızlı şekilde yerine getirmesiydi. Yapılan ilk hamlelerle ekonomimiz belli bir noktaya getirildi. Döviz kurlarını aşağı çekmek suretiyle ilk tedbir alınmış oldu. Önemli olan bu tedbirlerin sürdürülebilir olmasıdır. Özellikle son günlerde hükümetimizin ilgili bakanlarının ve Merkez Bankası’nın sürekli aldığı tedbirlerle önümüzü rahat görebileceğimiz konusunda bizlere güven verildiğini de söyleyebiliriz. Bu güven piyasalar için çok çok önemliydi. Bu güven olmasaydı birkaç gün önce yaşadığımız olaylar daha büyüyebilirdi. Bu bakımdan atılan adımlar, alınan tedbirler ekonominin stabil kalmasını, özellikle döviz kurlarının stabil kalmasını sağlamıştır. Döviz kurlarının yükselmesinin özel sektörün bilançosunu ne kadar etkilediğini herkes biliyor. Özellikle döviz kuru üzerinden yatırım yapanlar çok zor durumda kaldı” dedi.

İŞKUR’DAN İSTİHDAM TEŞVİKLERİ SUNUMU

TTSO Mayıs ayı meclis toplantısında daha sonra İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Şükrü Efendioğlu tarafından, yeni İstihdam Seferberliği kapsamında uygulanan teşviklerle ilgili bir sunum yapıldı. Sunumun sonunda TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu tarafından İŞKUR Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin’in de katılımıyla Şükrü Efendioğlu’na teşekkür plaketi takdim edildi.

Toplantıda Akreditasyon İzleme Komitesi Üyesi olarak TTSO Meclis üyesi Vedat Muhçu’nun görevlendirilmesine oy birliğiyle karar verildi.Toplantıda meclis üyeleri Erkut Çelebi, Sayım Adanur ve Şaban Doksanoğlu çeşitli konularla ilgili görüşlerini açıkladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.