DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

KKTC 40 Yaşında

tha – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kırk yaşına girdi.

 

KKTC’de ve Türkiye’nin bütün illerinde  kutlamalar yapılarak yavru vatan ile birlikteyiz mesajı verildi.

Bu önemli ve anlamlı günün  Trabzon’da yapılan kutlama etkinliğinde, KKTC Trabzon konsolosu Erek Çağatay 15 Kasım 2023 günü, Atatürk anıtına çelenk sunumu ve ardından günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yaptı.

Trabzon meydan parkı Atatürk alanında, ilin tüm protokolü, STK’lar, muharip gaziler, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

15 Kasım 2023 günü tören sonrasında, KTÜ dede Kıbrıs dünü ve bugünü adlı konferas düzenlendi.

 

Kutlamalar, ildeki büyük bir otelde kokteyl yapıldı,kokteyilde KKTC Trabzon konsolosu Erek Çagatay, Trabzon valisi Aziz Yıldırım,Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atila Ataman,Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç birer konuşma yaptıktan sonra tören sona erdi.

1571 yılında, 2.Selim padişahlığında, Osmanlı orduları Lala Mustafa Paşa önderliğinde ön üç aylık bir sürede adayı Türk topraklarına kattı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.