DOLAR 32,3645
EURO 35,0073
ALTIN 2324,624
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kıbrıs’taki hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz

tha – KKTC Karadeniz Kültür Derneği heyetini makamında kabul eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Kültürümüzü, sanatımızı, insan sevgisi ve uygarlık anlayışımızı Kıbrıs’ta en güzel şekilde yaşatan hemşehrilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelik ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Delibaş’ı makamında kabul etti. Başkan Gümrükçüoğlu’na KKTC’deki çalışmalarına olan katkılarından ötürü teşekkür eden Karadeniz Civelek, “Derneğimize ve organizasyonumuza yıllardır sürdürdüğünüz katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Anavatanımız olarak her zaman yanımızda oluyorsunuz. Geleneksel hamsi festivalimizin 10’uncusunu bu yıl Girne’de düzenleyeceğiz. Sizleri ve Trabzon halkını davet etmek için geldik. 300 bin kişilik şehirde 30 bin kişinin katıldığı bir festival yapıyoruz. Festivalimiz, desteklerinizle Kıbrıs’ın en büyük festivali oluyor” dedi.

Kıbrıs heyetine ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu ise, “Kıbrıs’a, hemşehrilerime sizin vasıtanızla selam ve saygılarımızı gönderiyoruz. Destek olmak ve bu güzel festivale katkılarda bulunmak bizim en sevindiğimiz vazifelerimizden biridir” diye konuştu. Kıbrıs’ta Karadenizli, Trabzonlu çok sayıda hemşehrilerinin yaşadığına dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “KKTC’deki Karadenizli, Trabzonlu hemşehrilerimizle, orada yerleşikliğe uzun zamandır başlamış olan kardeşlerimizle iftihar ediyoruz. Kültürümüzü, sanatımızı, insan sevgisi ve uygarlık anlayışımızı orada en güzel şekilde temsil ediyorlar. Köklerini de unutmuyorlar, her zaman gelip gidiyorlar, anavatanla irtibatlarını en güzel şekilde sürdürüyorlar. Bu bakımdan kendilerine ayrıca şükranlarımı sunuyor ve her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.