DOLAR 32,5809
EURO 34,7731
ALTIN 2491,218
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

AB’den Trabzon’a övgü dolu sözler

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber ve  AB Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Stefano Manservisi iki günlük ziyaretin ardından övgü dolu sözlerle Trabzon’dan Cumartesi günü ayrıldılar.

Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde AB Bilgi Merkezi’ni ziyaret ederek burada koordinatör Yakup Karpuz ile yapılan görüşmenin ardından Trabzon ziyareti değerlendiren Büyükelçi Heber ve Müsteşar Manservisi’nin  yaptığı açıklamalar şöyle.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber :” Trabzon’dan Avrupa’ya doğru bakan insanlarla görüşmekten çok zevk aldım”

Trabzon ziyaretini tamamlayan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber Trabzon’un geleceğe öz güvenle bakan bir şehir olduğunu söyledi. Hayran kaldığını ifade ettiği Trabzon’dan Avrupa’ya doğru bakan insanlarla görüşmekten çok zevk aldığını bildirdi.

Haber’in Trabzon değerlendirmesi şöyle: “Trabzon’da olmaktan çok zevk duyuyorum. Odaya misafirperverlik için çok teşekkür ediyorum. Ben ilk defa yirmi yıl önce Trabzon’daydım. Yine geldim, çok değişti. Şimdi geleceğe özgüvenle bakan bir şehir.  Çok hayran oldum. Böyle bir gurup Avrupalı gazeteciler ile beraber buraya geldik. Üniversitedeki öğrencilerle tartıştık. Sayın valiyle, Sayın belediye Başkanıyla, Sayın oda başkanı ile tartıştık. Görüşlerimizi aldık, aldılar.. Biz kendilerinin görüşleri ile tanıştık. Çok ilginçtir İstanbul’dan, Ankara’dan bu kadar uzak bir yerde Avrupa’ya doğru bakan insanlarla görüşmekten çok çok zevk duydum. Teşekkür ederim.”

AB Dışişleri Bakanlığı Müşteşarı Stefano Manservisi : “Trabzon Avrupa ile tam entegrasyano hazır bir kent”

Yaptığı görüşmelerin ardından değerlendirmelerde bulunan AB Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Stefano Manservisi Trabzon’un Avrupa ile tam entegrasyona hazır bir kent olduğunu söyledi. Trabzon’un genç bir zihin ve düşünce yapışana sahip olduğunu ifade ederek, Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkilerine istenen ivmenin kazandırılması çini çok katkı sağlayabilecek bir kent olduğunu dile getirdi.

Manservisi’nin değerlendirmesi şöyle:” Özellikle Ticaret odasının ev sahipliğinde onların misafirperverliğinde Trabzon’da bulunmaktan büyük bir memnuniyet hissettiğimi söylemek istiyorum. Öncelikli Trabzon’da bulunmaktan çok memnun olduğumu söylemek istiyorum. Ve bugün yaptığımız görüşmeler kapsamında Sayın valiyle, Belediye Başkanıyla, Baro yetkilileriyle ve üniversite de öğrencilerle görüşmeler yaptığımızı söylemek istiyorum

Ve Trabzon’a dair edindiğim ilk intibalar bu şehrin geleceği yansıtan bir şehir olduğu yönünde ve Avrupa ile tam entegrasyona hazır bir kent olduğu, çok genç bir kent olduğu yönünde ve çok genç olmasının sebebi nüfusunun genç olmasından olduğu kadar aynı zamanda genç bir zihin yapısı ve düşünce yapısına sahip olmasından kaynaklanıyor.

Ve bu dinamizmin bu gerçekliğin önemli olduğunu düşünüyorum çünkü Türkiye ile katılım sürecinde yeni bir ivme kazandırmaya çalıştığımız, yeni bir başlangıç yapmaya çalıştığımız bu dönemde Trabzon’un Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkilerine istenen ivmenin kazandırılması için çok katkı sağlayabilecek bir kent olduğunu düşünüyorum.

Ve bugünkü ziyaretlerim kapsamında Trabzon’daki turizm faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik pek çok proje duydum. Ve bunların çok faydalı olacağını da düşünüyorum. Çünkü son derece önemli turistik bir kent olmasına rağmen Avrupa Birliği nezdinde, Avrupa birliğindeki üyeler de yaşayan halklar nezdinde çok az biliniyor. Halbuki kurmak istediğimiz ortak gelecek adına bakacak olursak Trabzon’un çok daha fazla bilinmesi gerekiyor. Çok daha fazla ziyaretçi çekebilmesi ve karşılıklı paylaşımlarımızda ve karşılıklı ziyaretlerde önemli bir yer olması bekleniyor. Avrupa Birliğine geri döndüğümde Trabzon adına bir elçi gibi çalışacağıma ve burayı tanıtıp daha fazla turist gelmesini sağlayacağımı söyleyebilirim.

Ve ümit ediyorum ki Trabzon’da yaşayan vatandaşlar, tıpkı Türkiye’deki yaşayan tüm vatandaşlar gibi çok yakın bir gelecekte Avrupa Birliğine vizesiz seyahat edebilecekler. Bu konuda tam taahhütlümüz vardır. Ve bu tam taahhüdümüzü mümkün olduğunca süratli bir şekilde gerçekleştireceğiz. Çünkü bunun karşılıklı menfaatimiz olduğunu düşünüyoruz.

Evet geleceğimize beraber hazırlandığımız takdirde ortak koyduğumuz hedeflere daha süratli ulaşacağımızı düşünüyorum ve bu çerçevede Trabzon’a çok teşekkür ediyorum. Bütün ağırlayanlara ve Trabzon ticaret ve Sanayi Odasına bir kere daha çok teşekkür ediyorum.”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.