DOLAR 32,5107
EURO 34,7853
ALTIN 2425,296
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Siyonizm amacına asla ulaşamayacak

tha – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, siyonizmin Kudüs’ten İslam inancını kazımak çabasında olduğunu ancak bunu asla başaramayacaklarını kaydetti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Siyonistler ve Evangelistler Kıskacındaki Kudüs-ü Şerif” konulu konferansta Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alcı Trabzonlulara Kudüs’ü anlattı. Konferansın başlangıcında katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Birleşmiş Milletler’de (BM) alınan Kudüs kararının ‘güçlünün değil haklının’ kazanacağı bir dünyaya doğru yol alındığının göstergesi olduğunu söyledi.

AMACIMIZ KUDÜS’Ü YENİDEN BARIŞ ŞEHRİ YAPMAKTIR

Başkan Gümrükçüoğlu özetle şunları söyledi: “Kudüs kelime anlamı ile barışın şehri demektir. Bir maziye gidecek olursak Selahaddin Eyyübi Hazretleri Kudüs’ü kuşattığında çok kan dökülmesi diye oradaki şövalyelerin liderlerine güvenli geçiş garantisi vermiş. O şövalyede, “Biz burayı aldığımızda söz vermemize rağmen Müslümanları kılıçtan geçirdik. Sizin bizi kılıçtan geçirmeyeceğinizi kim garanti edebilir” diye sorduğunda Selahattin Eyyübi Hazretlerinin cevabı ‘ben Müslüman’ım’ olmuş. Barışın şehri Kudüs Müslümanların bu anlayışı ile her dini inanışa hürriyet tanımış. İşte bizim amacımız, böyle bir barış şehrinde Müslümanların Allah’a sorumluluk bilinciyle yapacakları idarede o şehri tekrar dünya barışını ve inançların hürriyetinin yaşandığı bir şehir haline getirmek.

SİYONİZMİN AMACI KUDÜS’TEN İSLAMİ KAZIMAK

Maalesef bugün siyonizmin asıl yapmak istediği dehlizlerle, plan ve programlarla İslam inancını oradan kazımaktır. 3 yaşındaki çocukları, Müslüman kadınları öldürerek bunu yapmaya çalışıyorlar. Ama bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ceddimizin yaptığı gibi, Selahattin Eyyübi Hazretleri’nin, II. Abdülhamid Han’ın yaptığı gibi Allah-u Teâlâ’nın (c.c.) mübarek kıldığı topraklara sahip çıkmaktadır. Bu irade var olduğu sürece siyonizm amacına asla ulaşamayacak ve Kudüs elbette Müslümanların idaresinde yeniden barış şehri olacaktır.

CUMHURBAŞKANIMIZ DÜNYANIN SESİ OLMUŞTUR

Sayın Cumhurbaşkanımız BM’de, Kudüs’ü İsrail’in başşehri ilan etmeye çalışan ABD karşısında dünyanın sesi olmuştur. Ve hepimizin bildiği gibi BM Genel Kurulunda yapılan oylamada 128 tane BM’ye üye ülkenin Kudüs’ün İsrail’in başşehri olarak ABD tarafından kabul edilmesinin geçersiz olduğunu ilan etmiştir. Bu durum, ‘güçlünün değil haklının dediğinin olacağı’ dünyaya yürüdüğümüzü göstermektedir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.