DOLAR 32,552
EURO 34,8622
ALTIN 2425,483
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İstiklal Marşı

İstiklal Marşı’nın Yazılmasına Neden Olan Tarihi Süreci İyi Anlayıp, Ülkemizin Gelişmesine, Güçlenmesine Katkı Sağlayacak Adımlarla Geleceğe Kararlılıkla Yürüyeceğiz

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Vali Öz mesajında;
“Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşı’mızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 94. yıldönümünü kutluyoruz.
İstiklal Marşı; Türk milletinin vatan ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusunun bir sembolüdür. Milletin kader, kıvanç ve tasa birliğinin tescilidir. Tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir kahramanlık vesikasıdır.
İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi, manevi her bakımdan sıkıntı içerisine düşmüş milletimizin ortak duygusu, inancı ve imkânsızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olmuştur.
İşte böyle bir ortamda milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, kadın-erkek, genç-yaşlı topyekun milletimizin katıldığı kurtuluş destanını ölümsüzleştiren, milletimizi ortak düşünce ve duyguda buluşturan, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olan seçkin bir değerdir.
Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ diye temennide bulunurken o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir.
İstiklal Marşı’nın yazılmasına neden olan süreci ve İstiklâl Marşı’nın ruhunda var olan bağımsızlık iradesini iyi anlayıp, ülkemizin gelişmesine, güçlenmesine katkı sağlayacak adımlarla geleceğe kararlılıkla yürüyeceğiz.
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde, Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyorum.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.