DOLAR 32,4247
EURO 34,4484
ALTIN 2486,526
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Ortahisarların Genç başkanları buluştu

tha-2015 yılında kardeşlik protokolü imzalayan Trabzon Ortahisar Belediyesi ile Nevşehir’in Ortahisar Belediyesi Ürgüp Ortahisar’ında buluştu. Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ile Ürgüp Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç ve meclis üyelerinin tanışma toplantısında söz alan başkanlar kardeşlik protokolünün kağıt üzerinde kalmaması gerektiği üzerinde durdu. Ürgüp Ortahisar Belediyesi Başkanı İsmail Genç,  nüfus itibarıyla kendilerinden çok daha büyük olan Trabzon Ortahisar Belediyesi’nin imkanlarından ve tecrübesinden yararlanmak istediklerini söyledi. Başkan İsmail Genç, “Ortahisar ile kardeşliğimizi pekiştirdik. Geçen eylül ayında Ortahisar Belediyesi ile protokolümüzü yaptık. Bugün de buradaki toplantımıza kıymetli başkanımız teşrif ettiler ve kardeşliğimizi pekiştirdik. Tabi bundan sonra da kardeşlik ilişkilerimiz devam edecek. Önümüzdeki aylarda hamsi festivalimizi yapacağız. Başkanımız bundan sonra bize yardımcı olacaklar. Bizim nüfusumuz 3500, onların nüfusu ise 320 bin civarında. Onun için başkanımızın tecrübesinden yararlanacağız. Bürokratik olarak birbirlerimize yardımcı olacağız.” diye konuştu.

KARDEŞLİK KAĞITTA KALMAYACAK

Kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı Başkan İsmail Genç’e teşekkürlerini ileten Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç, belediyeler arasında sağlanan tecrübe ve bilgi paylaşımının önemli olduğunu belirterek, Türkiye’nin içinde bulunduğu sürecin de belediyeler arasında dayanışma ve işbirliğini her zamankinden daha da önemli bir hale getirdiğini söyledi. Başkan A. Metin Genç, sözlerine şöyle devam etti: Çok güzel ortamdayız. Başkanımız da ifade etti. Çok güzel bir tevafuk var burada. Hem her iki belediyenin ismi Ortahisar, hem belediye başkanları da ‘Genç’ gördüğünüz gibi hem de kendileri de genç. Biz gerçekten mutlu olduk. Çok müthiş bir ev sahipliği içindeyiz; ondan dolayı müteşekkiriz. Belediye başkanı olmak hizmet etmek güzel bir iş. Bu manada paylaşmak da önemli. Biz milletimizin evlatları olarak farklı yerlerde görevli olsak bile tecrübelerimizi paylaşmak, manevi ve milli duygularımızı pekiştirmek, her zaman dayanışma içinde olmak, geçtiğimiz süreci de düşünürsek çok önemli hale gelmiştir. Bunun belediye kardeşlik protokolünün ötesinde çok farklı bir anlam ifade ettiğini düşünüyorum ve devam edeceğine de yürekten inanıyorum. Biz bu işe şeklen değil,  samimiyetle başladık. Gerçekten kardeşlik hukukuyla başladık ve bunu devam ettiriyoruz. Yani bu iş sadece şekli olarak kağıt üzerinde kalmayacak. Ben de tekrar bu güzel ev sahipliğinizden ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki aralık ayında ya da belirleyeceğimiz tarihte burada hamsi-limon festivalini gerçekleştireceğiz. Trabzon Ortahisar Belediyesi olarak kardeş belediyemizi buradaki elimiz olarak görüyoruz. Biz burada bir elimizin olduğunun farkındayız. Ve elimizden geldiği kadar her konuda birbirlerimize yardımcı olma azmindeyiz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.