DOLAR 32,451
EURO 34,7911
ALTIN 2478,038
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İlklerin şehri Trabzon

Trabzon, medeni cesareti ve girişimciliği ile her zaman öncü kent oluyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Türkiye’de 9 yıl önce ilk olarak Ankara’da yapılan tanıtım günlerinin Trabzon tarafından gerçekleştirildiğini hatırlatarak, her zaman öncü kent olan Trabzon’u tanıtmak için 24-28 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Dortmund şehrinde yapılacak ‘Her Yönüyle Trabzon Etkinliklerinin de Türkiye illeri arasında Avrupa’da yapılmış ilk organizasyon olacağını söyledi.

Her zaman ilkleri başlatmanın Trabzon insanının medeni cesareti ve girişimciliğinden kaynaklandığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, Avrupa’da yapılacak etkinliklerin diğer illere de örnek olacağını söyledi. Gümrükçüoğlu, “Trabzon insanının bilgi birikimi, tarihi geçmişi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehrini, ülkesini ve milletini temsil etmedeki cesareti sayesinde bunlar oluyor. Trabzon bir öncü şehir. Türkiye’de ilk şehir etkinliklerini Ankara’da 9 yıl önce nasıl başlatmışsa, yine Avrupa’da da veya dünyanın diğer yerlerinde de bir şehri bütün özelikleri ile sanatı, kültür, tarihi, sporu, ticareti ve insanlarla barış ve kardeşlik içerisinde yaşama azmiyle birlikte tanıtmada da öncü şehri olduğunu göstermiş oluyor. Bu organizasyonlar aslında Trabzon insanının medeni cesaretinden ve girişimciliğinden kaynaklanan tarihi bir özeliği. Bu Trabzon’un başaracağı bir iştir ve atılan büyük adımlarla Trabzon insanı bunu kanıtlamış ve göstermiştir” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.