DOLAR 32,4663
EURO 34,7392
ALTIN 2440,061
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İl İdaresi Toplantısı

Vatandaş Odaklı Hizmet Bizim Öncelikli Amacımızdır. Bu Hizmeti Yaparken, Kurumlarımızın Fiziki Ortamlarının Güzelliği Kadar, Personelin Eğitimli Ve Güler Yüzlü Olması Da Önemlidir

İl İdaresi Toplantısı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Başkanlığında Gerçekleştirildi

Valilik A Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Öz’ün yanı sıra Vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, il idare şube başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantının görevlerin daha etkin, verimli ve koordineli olarak yürümesi için yapıldığını belirten Vali Öz, “Toplantıda kurumların kamu yatırımlarıyla ilgili konularını, koordinasyonu gerektiren konuları ve dönem içinde yapılması gereken çalışmaları ele alacağız. 2014 yılında kamu yatırımları ve hizmetleri açısından kurumlarımız itibariyle il genelinde sıkıntılı bir durum yaşanmamıştır.2015 yılında da hizmet kalitesinin daha iyi olması, hem de kurumlarımızın kapasitelerinin geliştirilmesi; eğitim, koordinasyon ve denetim gibi alanlarda daha etkin çalışma konusunda hassasiyetlerimizi bir kez daha gözden geçirip çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

VATANDAŞA ETKİN VE VERİMLİ HİZMET SUNMALIYIZ

           “ Kamu hizmetlerini vatandaşa etkin ve verimli bir şekilde sunmak için daha çok çalışmak gerektiğini ifade eden vali Öz.” Hizmetleri yerine getirirken vatandaş odaklı olmamız gerekiyor. Hem hizmet mekânlarının uygun hale getirilmesi, hem de personelin eğitilmesi konusu hassasiyetle üzerinde durduğumuz bir konudur. Klasik kamu yönetimi anlayışından vazgeçip temel hizmetlerin vatandaş odaklı yürütüldüğü bir anlayışı bütün kurumlarımızda hissettirmemiz, yaşamamız ve yaşatmamız gerekiyor. Bu konuda belli mesafeler aldık, ancak yapmamız gereken daha çok iş var.

Bazı kurumlarımızın bakanlık düzeyinde stratejik planları var. Bu planları bakanlık düzeyince izlenmektedir. Bakanlık çerçevesinde stratejik planı olmayan kurumlarımızın da hizmetlerini vatandaş odaklı bir stratejik belgesi kendi içerisinde oluşturmalı ve hizmet anlayışını bu yönde yapmalıdır.”diye konuştu.

                          YATIRIMLAR TÜM AŞAMALARINDA TAKİP EDİLMELİ

          Özellikle yatırımı olan kurumların kamu yatırımlarıyla ilgili süreçlerini kaynakların etkin ve verimli şekilde kullanımı, ihale kanunuyla ilgili mevzuata hassasiyetle uyulması ve yatırımın bütün aşamalarının takip edilerek sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılması konusunda başta kaymakamlarımız ve ilgili kurum müdürlerimizin etkin bir şekilde çalışması gerektiğini hatırlatan Vali Öz , Kaymakamların, ilçedeki yerel yöneticiler ile sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesi hem hizmetin kaliteli olması hem de yatırımların daha sağlıklı yürütülmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

                        DEVLET MEMURLARI STANDARTLARI İÇERİSİNDE OLMALIYIZ

         Devlet memurları standartları içerisinde kılık kıyafetle ilgili konulara da kurumsal saygınlık ve hizmet kalitesi açısından hassasiyet gösterilmesini isteyen Vali Öz,” İzin konusuna hassas olmalıyız. Kamu hizmetini aksatacak şekilde davranmamalıyız. Mesaiye mutlaka uymalıyız.

Tütün mamullerinin zararlarından korunmasıyla ilgili kanun gereği, özel işletmelere, şahıslara ciddi cezalar uygulandığını da ifade eden vali,” Ancak bunun istismar edildiği bir kamu kurumunu düşünemiyoruz. Bize bu konuda ihbar geldiğinde gereğini yapmaktan kaçınmayacağız, gerekli cezayı uygulayacağız. Bu konuda özel denetim ekibi görevlendireceğiz” dedi.

                GENEL SEÇİMLER İÇİN TÜM TEDBİRLER ALINACAK

           Genel seçimlerle ilgili alınacak tedbirlerle ilişkin açıklamalar da yapan vali,  “ Önümüzde seçim süreci var. Bu süreçte kamu görevlileri olarak bize düşen kanun, genelge ve yönetmelikler çerçevesinde görevimizi yapmaktır. . Seçimin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesi amacıyla gerekli tedbirleri almak için ilgili kurumlarla bir araya geleceğiz “diye konuştu.

KURUMLAR ARASI KOORDİNASYONU SAĞLAMALIYIZ                                                                                                

           Kurumlar arası koordinasyonun önemine vurgu yapan Vali Öz, “Farklı vesilelerle bir araya geldiğimiz toplantılarda koordineli çalışıyoruz. Ancak açılış, temel atma, toplantı, panel, konferans gibi etkinliklerde kurumların birbirini çok fazla desteklemediğini görüyoruz. Trabzon’daki kurum yöneticileri olarak bu konuda biraz daha hassas davranmalıyız. Yürütmemiz gereken hizmetlerimizi aksatmadan bu tür etkinliklerde birlikte olursak daha faydalı olacaktır” dedi.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.