DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Akçaabat Köftesi Coğrafi İşaret Bilgilendirme toplantısı TTSO’da yapıldı

tha – Trabzon’un ilk Coğrafi İşaret alan ürünü olan Akçaabat Köftesi ile ilgili bu kapsamda yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) gerçekleştirildi.

Toplantıya TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile Akçaabat Köftesi üreten ve satan sektör temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.

DENETİMLER SÜRECEK

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO’nun başvurusuyla Akçaabat Köftesi’nin 2008 yılında Coğrafi İşaret aldığını belirterek, “Bugün yaptığımız toplantıda sektör temsilcileriyle Coğrafi İşaret kapsamında yapılan çalışmaları ve denetim faaliyetlerini değerlendirdik. Bugüne kadar 13 firma denetlendi. Bundan sonra da TTSO, Akçaabat Belediyesi ve köfte ustalarından oluşan kurulun denetimleri sürecek. Amacımız Akçaabat Köftesi’nin Coğrafi İşaret şartları kapsamında üretilmesini sağlamak. Ayrıca pazarlama faaliyetleriyle ilgili de görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.