DOLAR 32,5043
EURO 34,6065
ALTIN 2441,905
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Hisarcıklıoğlu Hükümetin verdiği teşvikler boşa gitmedi

tha – Türkiye Odaları ve Borsalar Birliği Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Konsey toplantısına Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin hükümetin verdiği destek ve teşviklerle dünya standartlarının üzerinde büyüme gerçekleştirdiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ekonomik büyümede 9 ay itibariyle yüzde 7,4’e, sanayide ise geçen senenin 3 katına ulaşıldı. 2016’da sanayide üretim artışı yüzde 2’lerdeydi. Bu sene yüzde 6’ya ulaştık. Hükümetimizin verdiği teşviklerin boşa gitmediğini, özel sektöre güç verdiğini görüyoruz. 11 ayda çek kullanım tutarı arttı. 708 milyar liradan 722 milyar liraya yükseldi ama karekodlu çekin de sayesinde, karşılıksız çek miktarı azaldı. Karşılıksız çek miktarı 27 milyar liradan 16 milyar liraya geriledi. Piyasadaki rahatlama, buraya da yansımış oldu.”

TÜFENKCİ: 2017 BEREKETLİ BİR YIL OLDU

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, ülke ekonomisinin, iç ve dış yatırımcılara güven vermeye devam ettiğini belirterek, 2017’nin birçok kötümser senaryoya rağmen, yatırımcı, tüccar, sanayici ve Türkiye ekonomisi için bereketli bir yıl olduğunu söyledi.

Tüfenkci, ekonominin, çizilen kötümser senaryoların tamamını boşa çıkaran ve büyüme tahminlerini alt üst eden iyi bir performans gösterdiğini vurgulayarak, “Bu performansın sürdürülebilir hale gelmesi için de hükümet olarak elimizden gelen gayreti, desteği ve teşviki vermeye devam edeceğiz. İş dünyasının, 2018’i inşallah 2017’den çok daha iyi bir yıl olarak geçireceğine ve ekonomimizin gayrisafi hasılasının 1 milyar dolarlara geleceğine inanıyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.