DOLAR 32,5493
EURO 34,8387
ALTIN 2434,078
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

‘Her Kadın Bir Hikayedir’ Programı İlgi Gördü

tha – 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Her Kadın Bir Hikâyedir” başlıklı söyleşi programı düzenlendi. Önceki dönem Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’nun moderatörlük yaptığı söyleşide, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğu’nun eşi Sevcan Zorluoğlu, kadınlara yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzon’da Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde “Her Kadın Bir Hikâyedir” konulu söyleşi programı gerçekleştirildi. Önceki dönem Milletvekili, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu’nun moderatörlük yaptığı söyleşide, başarılarıyla adından söz ettiren girişimci kadınlar hikâyelerini anlattı. Programa katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğu’nun eşi Sevcan Zorluoğlu, kadınların yoğun ilgisiyle karşılandı.

KADIN GELECEK NESİLLERİN GÜVENCESİDİR
Programda yaptığı konuşmada tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Sevcan Zorluoğlu, “Bu özel günün, ülkemiz kadınlarına hayırlar getirmesini diliyorum. Kadın; anadır, ailedir, yuvadır. Kadın; atadır, vatandır, medeniyettir. Kadın, gelecek nesillerin güvencesidir. Kadının elinin değmediği, gözünün nurunun düşmediği her şey kuşkusuz eksiktir, yarımdır” ifadelerini kullandı.

SORUMLULUK HEPİMİZİN OMUZLARINDA
Tüm dünyada kanayan bir yara olan kadına şiddet sorununa da değinen Sevcan Zorluoğlu, “Nezaketin ve merhametin bizatihi kendisi olan kadınlarımıza yönelik insanlık dışı saldırılar, şiddet uygulamaları, taciz ve tecavüz haberleri herkes gibi bir anne, bir abla, bir eş ve her şeyden önce bir insan olarak benim de yüreğimi sızlatmaktadır. Kadın ile şiddet kelimesi yan yana geldiği sürece geleceğe umutla bakmamız mümkün değildir. Kadına şiddet, istismar ve eşitsizlik bir beka meselesidir ve bu sorumluluk hepimizin omuzlarındadır. Bu mesele, yerel düzeyde de tüm kurumların ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının sürekli birlikte çalışmaları ve ortak projeler üretmeleri gereken, tüm kesimlerin katkı yapması zaruri olan bir meseledir. Bir taraftan merkezde bakanlıklarımız ve ilgili kuruluşlar, diğer taraftan yerelde bizler birlikte çalışarak kadına yönelik şiddet sorununun çözümüne önemli katkılar yapacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle kimden, ne şekilde ve hangi gerekçeyle gelirse gelsin, kadına yönelik her türlü şiddeti telin ediyorum” dedi.

KADINLARIMIZ ÇOK ÖNEMLİ BİR SOSYAL TESİSE KAVUŞACAK
Bir şehirde kadın mutluysa o şehrin mutlu olacağını dile getiren Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu Beyefendi ile birlikte her zaman kadınlarımızın yanında olmaya özen gösteriyoruz. Büyükşehir Belediyemiz de bu doğrultuda projeler geliştiriyor ve kadınlarımızı her platformda destekliyor. Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi Projesi bunun en güzel örneklerinden biri. Beşirli Mahallesi’nde çalışmaları hızla devam eden ve içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, spor salonları, atölyeler, toplantı salonları, okuma salonu, çok amaçlı salonlar ve kreşin de yer alacağı merkez tamamlandığında Trabzon’daki hanımefendilerimiz çok önemli bir sosyal tesise kavuşmuş olacaklar. Bu duygularla tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tekrar tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.