DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

EĞİTİMCİ-YAZAR-ŞAİR SELAHATTİN YILMAZ’I ZİYARET ETTİK

Uzun bir süredir rahatsızlığı nedeniyle evinde tedavi gören Trabzon’un sevilen en yaşlı şairlerinden olan Trabzonlu Eğitimci Şair Selahattin Yılmaz’ı (85), Erdoğdu Mahallesi’ndeki evinde ziyaret ettik.

Ziyarete; Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC)’nin Başkan Yardımcısı ve Taka Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut, Taka Gazetesi’nin Yayın Kurulu Üyesi Karikatürist Harun Yavruoğlu, Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi Emekliler Meclisi Yürütme Kurulu Genel Sekreteri ve Trabzon Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Yazıcı, Eğitimci Yazar Şair M. Neriman Koç, Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Trabzon Şube Başkanı TV ve Radyo Programcısı Ahmet Hatipoğlu, Eğitimci Yazar Şair Necmi Koç, Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi Emekliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi İnt.Gazeteci Muhammet Yavruoğlu ve Selahattin Yılmaz’ın oğlu Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC)’nin Başkan Yardımcısı Gazeteci-Yazar Nevzat Yılmaz katıldı.

Misafirlerini bizzat Eğitimci Şair Selahattin Yılmaz (85) ve kendisi gibi rahatsız olan değerli eşi Asiye Yılmaz (83), karşıladı.

Ev halkı misafirlere çay, börek ve pasta ikramında bulunurken hazirûn derin sohbete daldı, bir çok konu paylaşıldı, Trabzon’a hizmet eden pek çok isim yâd edildi. Ve hatta Büyük Önder Atatürk’ün Trabzon için hazırlattığı Demir Yolu Projesi üzerinde de duruldu.

 

“POLİTİKADA HAK EDENLER; LİDER, KURNAZLAR; ZENGİN OLUR, APTALLAR İSE; MÜCADELE EDER”

Kurnazlığı, diplomatlığı, Türk ve İslam düşmanlığı ile tanınan İngiliz Devlet adamı Winston Churchill’ün; “Politikada hak edenler lider, kurnazlar zengin, aptallar ise mücadele eder” sözünü hatırlattı ve Seçmenlerin durumu ile ilgili: “Seçmenler ise zamana göre hareket ederler” dedi.

Samimi ve hoş sohbetin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi ve Eğitimci Şair Selahattin Yılmaz’a ve eşi Asiye Yılmaz’a (83), Allah’tan hayırlı ömür ve şifalar dileyerek vedâ ettik.

Eğitimci Şair Selahattin Yılmaz’ın evin penceresine çıkarak, misafirlerini uğurlaması herkesi duygulandırdı.
SELAHATTİN YILMAZ KİMDİR?

1932 yılında Trabzon’a bağlı olan Akçaabat İlçesi’nin Akçaköy (İle) beldesinde dünyaya geldi. Nüfus kaydına göre 1932 doğumlu görünmesine karşın aslında gerçek doğum tarihi 1930’dur.

İlkokuldan sonra 1944 yılında Beşikdüzü Köy Enstitüsü’ne kayıt oldu. 1949 yılında Köy Enstitüsü’nü bitirerek öğretmen oldu.

Aynı yılın Eylül ayında Trabzon Merkez Ağıllı Köyü’nde 4 yıl, Gürbulak Köyü’nde 3 yıl Başöğretmen olarak çalıştıktan sonra 1957 yılında askerlik için Ankara Piyade Yedek Subay Okulu’nda eğitim gördü. Burayı pekiyi derece ile bitirerek Asteğmen oldu. Balıkesir Edremit Er Eğitim Tugayında Asteğmen ve Teğmen olarak çalıştıktan sonra 1959 yılında vatani görevini tamamlayarak terhis oldu.

Askerlikten sonra Akçaabat İlçesi Uğurlu ve Osmanbaba köylerinde Okul Müdürü olarak çalıştıktan sonra 1962 yılında Trabzon Merkez Yetiştirme Yurdu’na grup öğretmeni olarak tayin edildi.

Trabzon Merkez Yetiştirme Yurdu’nda 7 yıl grup öğretmeni, 7 yıl müdür yardımcısı, 8 yıl müdür olarak çalıştıktan sonra 1984 yılında emekli oldu.

Emekli olduktan sonra iki yıl süreli Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Eğitim Ön Lisans Programını bitirerek diploma aldı.

1950 yılından beri yazdığı şiirlerinin bir kısmını HAYAT YOLU adı verdiği şiir kitabında topladı.

Karadeniz Yazarlar Birliği üyesi olan Selahattin Yılmaz, evli ve beş çocuk babasıdır.

06.08.2015 Trabzonuma Selam / Muhammet YAVRUOĞLU

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.