DOLAR 32,5007
EURO 34,8607
ALTIN 2485,344
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Hayvanlar, Ktü’de Daha Mutlu

tha – Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni Kampüsü içerisinde bulunan Patipark Hayvan Barınma Merkezi’nde, bakıma muhtaç canlılara; ihtiyaç duydukları sevgi, şefkat ve özen, KTÜ Rektörü Prof.Dr. Hamdullah Çuvalcı ve gönüllülerin iş birliğinde özverili bir şekilde gösteriliyor.

KTÜ kampüsünde barınan canlıları önemseyen bireylerin, Rektörlüğe ilettiği taleplerden yola çıkılarak doğa ile bütünleşik olan Kanuni Kampüsü içerisinde özel bir alan tahsis edildi. Rehabilitasyona ihtiyacı olan hayvanların bakımı için tahsis edilen bu alan, Üniversitenin sosyal mecralarında yapılan oylama sonucunda, ‘Patipark’ adı ile hizmete girdi.

Patipark’ta, kedi ve köpeklere, Üniversite  kampüsü içinde bulunan yemekhanelerden artan yiyecekler ve gönüllüler tarafından temin edilen yiyecekler verilecektir. Hayata geçirilen bu uygulama ile hedeflenen, kampüs içinde gönüllüler tarafından yapılan düzensiz beslemenin, daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda yapılmasını sağlamaktır. Tüm besleme faaliyetleri, Patipark noktasında yapılacak olup hayvanların birbirine zarar vermeden beslenebilmeleri sağlanacaktır.

Kampüs içinde barınan canlıların olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için yapılan korunaklı kulübelerin yer aldığı Patipark’ın temizlik ve çevre düzenlemesi, Üniversite Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından üstlenilmiştir.

Konu hakkında açıklamada bulunan Rektör,Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı “Doğa harikası Kanuni Kampüsümüz içinde barınan canlılarımız için farkındalığı ve bilinci arttırmak amacıyla Rektörlük olarak çaba gösteriyoruz. Kampüsümüzde yaşayan köpeklerin ve kedilerin, sağlıklı ve düzenli beslenmeleri konusunda bir uygulama başlattık. Burada hayvanlar, yıllardır gönüllülerimiz tarafından beslenmekteydi. Biz, daha planlı ve sürdürülebilir bir besleme düzeni sağlayacak bir uygulamaya öncülük ettik. Temennimiz, bütün gönüllülerimizin bu konuda desteğini almaktır.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.