DOLAR 32,3406
EURO 35,1066
ALTIN 2239,747
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Yardıma Hazırız

tha – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,İzmir’de meydana  gelen 6.6 şiddetindeki deprem sonrası Seferihisar ve Bayraklı ilçelerinde yıkılan binalardaki çalışmalarda İhtiyaç halinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yardım için hazır olduklarını bildirdi…

İmamoğlu;

“Ege ve Marmara Bölgelerinde hissedilen depremde hiçbir vatandaşımızın zarar görmemiş olmasını temenni ediyor, etkilenen yerlerdeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum. İBB yönetimimiz AFAD ile temasta. Ben de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’i arayarak geçmiş olsun mesajımı ilettim. İletişim halindeyiz. Oluşturulacak kriz masasının değerlendirmesine göre bölgeye yollayacağımız İBB ekipleri de hazırlıklarını yaptı.” bilgisini,sosyal medya hesaplarından paylaştı.

İBB İtfaiyesi, İSKİ ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı toplam 150 personel ve 27 araçla deprem bölgesine hareket etti. İzmir’de saat 14.51’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında, AKOM’da, kriz masası oluşturuldu. AKOM koordinasyonunda, bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere “İBB Afet ve Acil Durum Müdahale Planı”nda görevli birimlerden oluşan ekip kuruldu. AKOM’daki bu toplantının ardından, arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere İBB’ye bağlı birimlerin ekipleri hemen yola çıktı.

Bu çerçevede, Ekipmanlarıyla birlikte 102 personel ve 14 araçla İtfaiye, Seferihisar ilçesinde meydana gelen tsunami kaynaklı taşkın olayına müdahale için kombine ve arama kurtarma aracıyla birlikte 14 personeli ve üç araçla İSKİ, Yemek tırı, jeneratör vb. ekipman; maske, dezenfektan vb. malzemeleriyle birlikte gıda mühendisi, aşçı, teknik ve hizmet personellerinden oluşan toplam, 34 personel ve 10 araçla Destek Hizmetleri Lojistik ekipleri en kısa sürede İzmir’e ulaşacak. Hazırlıklarını iki saat içerisinde tamamlayan İBB ekipleri, aynı zamanda deprem bölgesinde günlük 4 bin kişiye, 10 gün boyunca, sıcak yemek servisi sağlayacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.