DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Gündem ve Spor

Trabzon’da hemen hergün farklılık arzeden birçok konu ortaya atılıyor.
Siyasetin bu günlerdeki kendi içindeki heyecanı ilin genelinde hususiyet oluşturduğundan, tüm partilerde vekil yarışı ve arayışıda gündemi meşgul etmektedir.
Tüm bunlara özet olan, bazan da hepsinin önüne geçen spor,her daim bu özelliği farklılaştırmaktadır.
Evet, Trabzon’u vücut itibariyle saran ve her platformda kendini gösteren, ülkenin de zamanla ölçüsünde ışık olan sporun futbol dalı, daima bu güzelliği yaşatmaktadır.
Kuruluş tarihi 1967 olarak tescili yapılmış olsa dahi, Trabzonspor’un, Trabzon’da futbolun başlangıcı 1860 yılı olmalıdır.
Yüzüncü yılını resmi olarak kutlayan idmanocağı, ardından martıspor,necmiati ve Erdoğdu spor bu büyük camianın işaret fişekleridir.
Diğer taraftan,kavak meydanı (kabak meydan) ,bu yörede bulunan ve yüz yılı geçen Trabzon lisesi, geçmişin izleri ile, aynı ölçüde Trabzon’da futbolun yüz yılı çoktan aştığını belirtmekte fayda var.
Sporun her dalında oluşum dahilinde olan Trabzon’da,futbol dahil onbeş civarında spor dalı olduğunu belirtirsek,hepsinin mutlaka önünde ve arkasında futbol,sporun önemli dalı olarak Trabzon’da ölçü içersindedir.
Her daim, hususiyeti ile birlik içersinde olan bu il, birçok ilkleri de beraberinde getirdiği gibi, ülkenin öz değerlerini de savunmada özel ve özet konumundadır.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.