DOLAR 32,3369
EURO 35,1787
ALTIN 2246,117
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Gündem /Trabzonspor

Spor aslında sosyal bir oluşumdur.Bireylerin birbirleriyle yakın işbirliği, etkileşim ile oluşan bağlılık ve güç hissiyatıdır ben’ce.
Bugün dünyanın neresinde olursanız olun, mutlaka bir spor dalı ile muattab olursunuz,öyle veya böyle bu eksiksiz böyledir.
Batı ülkelerinde, yeni yeni spor dalı oluşturulma çabaları olsa dahi, doğu ülkelerinde bu uğraş farkındalık ile değişik konumdadır.
Kaç spor dalı var acaba dünyada derseniz yüz civarında olduğu tahmin edilmektedir.
Evet,her farkındalığı peşinde sürükleyen en etkili spor dalı futboldur.
Bu özelliği yüksek spor dalı, ülkemizde çok büyük oluşuma sahne olmaktadır.
Hemen hemen her ilimizde bu spor dalı olarak futbol büyük yer tutar.
Hususiyeti yüksek bu spor dalı futbolun, Türkiye’deki noktası ise Trabzon’dur.
Tartışmasız en ön sıradaki bu ilde futbolun başlangıcı 1870 yılına dayanıyor,aradan geçen zaman ile 1900 yılı kendini gösteriyor.
Trabzon’un futbolun beşiği olduğu net olmakla birlikte, dolayısıyla Trabzonspor’un kuruluş tarihi aslında dibe inersek 1967 değil 1900 yılı ilk ayları demek isabetli olur .
Bu ilde yüz yılı aşkın oynanan futbol, Trabzon adı altında oynandığı gözönüne alınırsa yeniden tarihi eskiye çekmek isabetli olur diye düşünüyorum.
Sonuç itibariyle, saygınlığı yüksek olan Trabzonspor’un oyuncuları ve yöneticileri bu müstesna spor dalı olan futbolun işaretidir tartışmasız.
Tarihi ile, özel yapısıyla farkındalığı özel ve özet olan Trabzon, bir anlamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gözbebeğidir.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.