DOLAR 32,3263
EURO 35,0661
ALTIN 2308,666
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TİSKİ Genel Kurulu toplandı

TİSKİ Genel Kurulu toplandı

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Kurulu, TİSKİ Genel Kurul Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında toplandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturumda TİSKİ’nin çalışmaları hakkında Genel Kurul üyelerini bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Başkan Gümrükçüoğlu özetle şunları kaydetti:

ALO 185 TİSKİ MAVİ HAT’TA 54 BİN BAŞVURU İŞLEME ALINDI

“TİSKİ, ALO 185 TİSKİ MAVİ HAT’tı kurdu. Vatandaşlarımız Trabzon il sınırlarından içme suyu ve kanalizasyonla ilgili her türlü talep ve şikayetlerini 7 gün 24 saat bu çağrı merkezine iletebilmektedirler. Kuruluşundan bugüne kadar il genelinde 54 bin başvuru işleme alınmıştır. En az bir mahalleyi ilgilendiren su kesintilerinin nedeni ve süresi ilgili mahalle muhtarına SMS ile bildirilmektedir.

İLÇE ŞEFLİKLERİ 690 MAHALLEYE YERİNDEN HİZMET VERİYOR

18 ilçemizde su kanalizasyon idaresi ilçe şefliği hizmet büroları yeni donanımları ile birlikte 690 mahallemize yerinden hizmet vermeye başlamıştır.

VATANDAŞLARA SU FATURASI ÖDEME KOLAYLIĞI SAĞLANIYOR

Vatandaş memnuniyetinin arttırılmasına yönelik çalışmalardan bir diğeri tahsilat noktalarının artırılmasıdır. Genel Müdürlüğe ait 22 ödeme noktasında hizmet verilmekte, bunun dışında 9 bankaya otomatik ödeme talimatı verilebilmekte ve 3 banka aracılığıyla kredi kartlarından taksitle tahsilat yapılabilmektedir. PTT ile varılan mutabakat ve imzalan protokol sonucu il genelindeki 65 PTT ödeme noktasında da tüketicilerimiz her hangi bir ek ücret ödemeden su faturalarını ödeyebilmektedirler. Ayrıca www.tiski.gov.tr web adresi üzerinden abonelerimize online ödeme kolaylığı da sağlanmış bulunmaktadır.

SU ABONESİ SAYISI 244 BİNDEN 280 BİNE ÇIKTI

30 Mart 2014 yerel seçimleriyle birlikte devralınan 244 bin abone sayısı Kasım ayı itibariyle 280 bine çıkartılmıştır. Hizmet artıkça ve yaygınlaştıkça abone sayısı da artmaktadır.

KASIM AYI İTİBARİYLE 102 MİLYON TL’LİK TAHSİLÂT YAPILDI

Kasım ayı itibariyle 2015 yılı içme suyu fatura tahsilâtımız 102 milyon 516 bin 567 TL’dir.

3 BİN 880 ABONEMİZ YAPILANDIRMADAN FAYDALANDI

2014 yılında kabul edilen 6552 sayılı kanunla biriken borçlara getirilen yapılma hakkından 3 bin 880 abonemiz yararlanmış ve 6 milyon 468 bin TL’lik borç yapılandırılmıştır.

233 ABONENİN FATURASINI BÜYÜKŞEHİR ÖDÜYOR

Sosyal olarak desteğe ihtiyacı olan ve bizzat suyu kullandıkları tespit edilenlerin içme suyu kullanım ücretlerinden 15 m3’e kadarının sosyal hizmet ve yardım kapsamında Büyükşehir belediyesi bütçesinden ödenmesi 13 Mayıs 2014 tarihli oturumda kararlaştırılmış idi. Bu karar harfiyen uygulanmıştır. 233 abonemizin bu şekilde su faturaları ödenmiştir. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından toplam 34 bin 341 TL TİSKİ’ye durumu müsait olmayan vatandaşlarımız için su faturası ödemesi yapılmıştır. Bu Türkiye’de ilk yapılan uygulamalardan birisidir.”

Bilgilendirme konuşmamsında TİSKİ’nin gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmekte olduğu içme suyu ve kanalizasyon projeleri hakkında da detaylı açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu, 2016 yılında ihalesi yapılacak olan projeler ile İller Bankası, SUKAP, Turizm İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve DSİ ile sürdürülen projeler hakkında da ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

2016 yılında TİSKİ’nin özkaynaklarıyla 54 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirmesinin planladığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “2016 yılında toplamda 145 milyon yatırım yapılacaktır” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca 2015 yılı içerisinde vatandaşların içme suyu ve kanalizasyon sorunlarını bir an önce çözüme kavuşturulabilmek için 76 milyon 130 bin TL bedelle 77 adet ihale gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini, “Beş yılın sonunda inanıyorum ki Trabzon il hudutları içinde hiçbir mahallemiz ‘benimle hiç ilgilenilmedi, su sorunum devam ediyor demeyecektir. Bu vesile ile tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.