DOLAR 32,6072
EURO 34,8039
ALTIN 2489,989
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

KATAR VE DUBAİDEN GELEN BASIN MENSUPLARI

 

Arap Ülkelerinden Son Yıllarda Türkiye’ye Özellikle Karadeniz Bölgesi’ne Ve Trabzon’a Yoğun Bir Ilgi Var. Bu Ilginin En Önemli Etkeni Geçmişten Gelen Benzerlik Ve Yakınlıktır

Katar, Kuveyt ve Dubai’den Trabzon’a Gelen Basın Mensupları Şehrimizi Tanıtacak

Trabzon Valisi Abdil Celi Öz, Türk Hava Havayolları aracılığıyla Trabzon’un tanıtımını yapmak üzere Dubai ve Katar’dan gelen basın mensuplarını makamında kabul etti.

Turizm tanıtım faaliyetlerine öncülük ve destek verdiği için Türk Hava Yolları’na, Katarlı veDubaili basın mensuplarına teşekkür eden Vali Abdil Celil Öz “Son yıllarda Arap ülkelerinden Türkiye’ye özellikle Karadeniz bölgesine ve Trabzon’ a yoğun bir ilgi var. Bu ziyaretlerin ve ilginin en önemli sebebi tarih ve kültürolarak geçmişten gelen benzerlikler ve yakınlıklardır. Trabzon bunun yanında doğal ve tarihi güzellikleri, yeşili ve mavisiyle ,dağları ve deresiyle o bölgeden gelen ziyaretçiler için doğal güzellikler sunan bir şehir.

Arap ülkelerinde gelen ziyeretçilerimiz ile zamam zaman konuştuğumuzda Trabzon’da ve Türkiye’nin pekçok bölgesinde kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini,kültüründe, günlük hayatlarında,mutfağında kendilerini yabancı hissetmediklerini görüyoruz. Turizm alanında bizim yapmamız gereken bazı çalışmalarımız ve eksiklerimiz var. Altyapı ve konaklama konusunda kademeli olarak eksiklerimizitamamlıyoruz. Bunun yanında özellikle yaylalarda macera parkları gibi ziyaretçilerin doğal ortamlarda zaman geçirecekleri alternatifyatırımları da yapma konusunda yerel girişimcilerimizle beraber çalışmalarımız var.

Bir önemli konuda turizm faaliyetlerinde, gerek hizmet sektöründegerek konaklamada belirli bir kuralın, düzenin ve sistemin oturması için eğitim ve denetim faaliyetlerine giderek daha fazla ağırlık veriyoruz.

Ülkeler arasındaki siyasi ekonomik ve kültürel ilişkiler turizmi geliştirirken turizmdeki gelişmelerde aynı zamanda ülkeler arasındaki tüm ilişkilerigeliştiriyor. Bu tarihten gelen dostluğun daha gelişmesi için önemli bir sonuç ve fırsattır. Bu sürecin daha iyiye gitmesi için ülkeler arasındaki turizm faaliyetlerinin gelişmesinde ve aynı zamanda yaşanan aksaklıkların varsa bize ulaşıp gerekli tedbirlerin alınmasında sizlerin mutlaka büyük katkısı oldu ve bundan sonra da olacaktır” şeklinde konuştu.

Katar ve Dubai’ den gelen basın mensupları ise görüşmede Trabzon’un kültürel ve dinamik hayatı ile Trabzonspor hakkındaki izlenimlerini ve deneyimlerini bütün medya ajanslarıyla paylaşacaklarını belirtti.

Katar,Kuveyt ve Dubai’den tanıtım amacıyla Trabzon’a gelen basın mensuplarına Vali Abdil Celil Öz, telkari işlemeli yöresel hediyeler verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.