DOLAR 32,3703
EURO 34,9791
ALTIN 2324,292
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Gençlerin sevdikleri işleri yapmasında ailelere görev düşüyor

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Çocukların çalışma hayatına hazırlanmasında ve meslek seçiminde ailelere büyük görev düşüyor. Çocuklarının becerilerine dönük işlerle uğraşmalarını sağlamak her ailenin en önemli görevlerinden biridir” dedi.

PYK ÜYELERİ VELİLERLE BİRARAYA GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan ve mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre edecek Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın da (TTSO) yönetiminde yer aldığı İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Protokol Yürütme Kurulu (PYK) üyeleri, öğrenci velileriyle bir araya geldi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya PYK Başkanı ve TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, PYK Üyesi Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan ve PYK Üyesi Okul Müdürü Lütfüye Kul katıldı. İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11 ve 12’nci sınıf velileriyle öğrencilerin katıldığı toplantının açılışında, Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, projeyle ilgili bilgi verdi.

“PİYASAYA KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ”

Hacısalihoğlu, Avrupa’da yetişmiş işgücüne katkıda bulunmak amacıyla özellikle Avusturya ve Almanya’da meslek okullarının Ticaret ve Sanayi Odaları’na bağlı olarak çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı. Hacısalihoğlu, “Burada amaç gençlerin biran önce iş sahibi olmalarıdır. Okul bitince iş kurmaları veya istihdama katılmalarını sağlamak istiyoruz. Piyasada eleman arayan çok. Ancak kalifiye eleman arıyorlar. Kimse aradığı uzmanlık alanında yeterli sayıda eleman bulamıyor. Piyasada bu nedenle işgücü bakımından dengesizlik var. Bunu ortadan kaldırmak ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“AİLELERE GÖREV DÜŞÜYOR”

Hacısalihoğlu, gençlerin meslek seçimi noktasında ailelere büyük görev düştüğünü de belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Herkes çocuğunun avukat, doktor, mühendis olmasını istiyor. Ama ailelerin yapması gereken en önemli davranış, çocukları sevdikleri işler doğrultusunda serbest bırakmaktır. Çocuklarının becerilerine dönük işlerle uğraşmalarını sağlamak her ailenin en önemli görevlerinden biridir.”

“SADECE MESLEK ÖĞRETMİYORUZ, HAYATA HAZIRLIYORUZ”

Hacısalihoğlu,  İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sadece mesleki eğitim değil öğrencilerin sosyal hayata hazırlanması konusunda da çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Gençlerin kişisel gelişimi için de çeşitli seminerler okulumuz bünyesinde verilecek. Ayrıca bir mezunlar portalı oluşturup istihdam konusunda mezunlarımızı takip etmeyi amaçlıyoruz. Herkes üniversiteye gitmek istiyor ama meslek okulları da çok önemli. Ülkemizin ihtiyacı olan yetişmiş işgücünün her meslekten yetiştirilerek bir an önce hayat atılması en büyük hedefimizdir. Ülkemizin en büyük sorunu olan istihdamın köklü çözümüne katkıda bulunmak ve girişimci sayısını artırmak ekonomimize de büyük artı değer katacaktır. Sizlerle işbirliği içinde çocuklarımızı geleceğe ve iş hayatına en iyi şekilde hazırlamaya çalışacağız” dedi.

TTB Başkanı Eyyüp Ergan da amaçlarının farkındalık yaratıp kaliteyi artırmak olduğunu bu yönde ellerinden gelen katkıyı vermeye çalıştıklarını vurguladı.

Toplantıda daha sonra PYK üyeleri velilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.