DOLAR 32,3678
EURO 34,9632
ALTIN 2325,549
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon Arsin OSB’de Arabuluculuk Paneli düzenlendi

tha  – Adalet Bakanlığı, OSBÜK, TOBB UYUM ve Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde ticari ve iş uyuşmazlıklarında arabuluculuk sisteminin tanıtıldığı Arabuluculuk Paneli, Trabzon Arsin OSB konferans salonunda yapıldı.

Panele Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Arsin Belediye Başkan Vekili Güngör Hami Aydın, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Arsin OSB Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Erkut Çelebi, OSB Yönetim Kurulu üyeleri ve bölge sanayicileri katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Trabzon Arsin OSB Başkanı Erkut Çelebi arabuluculuk sisteminin sanayicilere büyük katkı sağladığını ve ticaretin daha güvenilir olmakla birlikte iş yükünü hafiflettiğini ifade etti.

Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez de yasal düzenlemelerle Türkiye’deki arabuluculuk sisteminin daha iyi işler hale getirileceğine inandığını belirtti.

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu da arabuluculuk yöntemiyle iş davalarının yüzde 60’a, ticari davaların da yüzde 50’ye yakınının başarıya ulaştığına vurgu yaptı.

Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ise, arabuluculuk sisteminin hayatımızı kolaylaştıran, tarafsız ve bağımsız üçüncü bir kişi eliyle aramızdaki problemleri zamandan ve paradan tasarruf sağlayarak çözecek ciddi bir sistem olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Arabuluculuk Daire Başkanı Çağdaş Özer, TOBB UYUM Genel Müdürü Dr.Onur Yüksel, Av.Arabulucu Dursun Yassıkaya ve Av.Arabulucu Harun Uyanıkoğlu’nun katıldığı panelde, arabuluculuk hakkında bilgiler verildi ve katılımcıların soruları yanıtlandı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.