DOLAR 32,4933
EURO 34,9792
ALTIN 2434,962
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Afrin Şehitleri İçin Trabzon’da Hatıra Ormanı Oluşturuldu

tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği (ANADER) tarafından Afrin Zeytin Dalı Harekâtında şehit olan askerlerimiz için Trabzon’da hatıra ormanı oluşturuldu.

Törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği Trabzon Şube Başkanı Asım Aykan, Trabzon Milletvekilleri ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende konuşma yapan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Coğrafyamız dünyada en zor coğrafyası olduğunu söyleyerek; Burada her dönem değişik planlar olmuştur. Allah’a şükür milletimiz bütün planları ters çevirmiştir. Halen yaptığımızda budur. Yine değişlik planlar yapılıyor ama bunlarında üstesinden gelmeyi başarıyoruz ve başaracağız. Bu birlik ve beraberlikle olur. Ülkemiz, vatanımız, devletimiz, milletimiz, bayrağımız için şehit olmayı şiar edinmiş bir milletiz. Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konuşmasında Afrin Zeytin dalı Harekatının önemine dikkat çekti. Gümrükçüoğlu, “20 Ocak’ta vatanın birliğini korumak için girişilen bu askeri harekatta 54 şehidimizin yanı sıra 233 askerimiz yaralandı. 4474 terörist etkisiz hale getirildi. Biz şehitlerimizin, gazilerimizin, askerlerimizin canlarını ortaya koyması ile evlerimizde rahat oturuyoruz ve onlara dua edebiliyoruz” dedi.

ANADER Başkanı Asım Aykan ise Anadolu’da toprağın altında 50 milyon şehidin bulunduğunu ifade etti. Aykan, “Yerin altındaki tapu üstünden daha güçlü. Bu bizim emsali olmayan zenginliğimiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz,  Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi ve beraberindekiler, Afrin Zeytin Dalı Operasyonunda kahramanca mücadele ederken şehadet mertebesine erişen şehitlerimiz adına yaptırılan hatıra ormanına hazırlanan fidanları diktiler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.