DOLAR 32,5297
EURO 34,909
ALTIN 2440,036
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Geleceğin Yıldızları na durmak yok

tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilk olarak hazırlanan ve geleceğin yıldız sporcularını çıkarmayı amaçlayan ‘Geleceğin Yıldızları’ adlı projeye katılan yaklaşık bin öğrenci çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.2016-2017 Eğitim ve Öğretim Sezonu’nun gelecek hafta itibariyle bitmesine rağmen projeye dahil öğrenciler çalışmalarına Trabzon Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü tesislerinde yaz ayında da devam edecek.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Trabzon Büyükşehir Belediyespor Sportif Direktörü Yaşar Ulusoy, Trabzon İl Dernekler Müdürü Salih Seyyar, Yomra Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cengiz Aydoğdu ve projenin içerisinde yer alan Yeşiltepe İlköğretim Okulu Müdürü Halil İbrahim Revi projenin yapıldığı merkezlerde incelemelerde bulunarak çalışmaları yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra Trabzon Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin paydaş oluğu proje ile okullarında spor salonu olmayan Ortahisar Temel Yaşar Çoruh İlkokulu, Yeşiltepe İlkokulu, Yomra Merkez İlkokulu ve Akçaabat Söğütlü ilkokullarından 2. sınıf öğrencilerinin geçen yıl sporla buluşturulması sağlandı.  2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında 3’cü sınıfa gelen aynı öğrencilerle devam eden proje gelecek yıl da aynı öğrencilerle bu kez dördüncü sınıflarda devam edecek.

ÖZTÜRK: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN

VERDİĞİ DESTEK TAKDİRE ŞAYAN

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk incelemelerin ardından yaptığı değerlendirmede Trabzon Büyükşehir Belediyesinin projeye verdiği desteğin takdire şayan olduğunu söyledi. Projenin Türkiye için örnek bir proje olduğunu kaydeden Öztürk, “ Projeye katılan öğrencilerin ulaşımlarını ve malzemelerini Büyükşehir Belediyemiz karşılıyor. Burada Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de çok büyük bir katkısı var. Okul müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin de çok büyük bir katkıları var. Projeye İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun vermiş olduğu destek ve katkılar var. Projeye katılan öğrencilerin müdürlüğümüze bağlı tesislerde yaz aylarında da spor yapmalarını sağlamak için gerekli çalışmaları yaptık. Birlik ve beraberlik içerisinde Trabzon ve Türk sporuna geleceğin yıldızlarını kazandırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Geleceğin Yıldızları’ projesinde yer alan okullardan biri olan Yeşiltepe İlköğretim Okulu Müdürü Halil İbrahim Revi ise, projenin okullarındaki öğrencilere önemli katkılar verdiğini söyledi. Bu projeye sadece spor olarak bakılmaması gerektiğinin altını çizen Revi, “Projeye katılan öğrencilerimizde davranışsal ve sosyal anlamda çok büyük farklılıklar gözlemlediğimizi de söyleyebiliriz. Beklentimiz bu projenin çok daha geniş okullara yayılmasıdır. Bütün okullarımızın bu güzel projeden yararlanabilmelerinin faydalı olacağı kanaatindeyim. Şu anda bu projeyi ancak dört okulumuzda sürdürebiliyoruz.” şeklinde konuştu. Türkiye’ye örnek teşkil eden projeye velilerin bakışının da olumlu olduğunu kaydeden Revi, projeye destek veren kurum ve kuruluşlar yanında öğretmen ve antrenörlere teşekkür etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.