DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Engelsiz Yaşam Akademisi Yıl Sonu Etkinliği Düzenlendi

tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan Engelsiz Yaşam Akademisi 2022-2023 eğitim öğretim yılı sene sonu programını Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu özel gereksinimli bireyler için yaptığı çalışmalarla gönüllere dokunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda hizmete giren Engelsiz Yaşam Akademisi 2022/2023 eğitim öğretim yılı sene sonu programı büyük ilgi gördü. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı  Fatma Akkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

AİLELERİN YÜKÜNÜ HAFİFLETİYORUZ

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İsleri Dairesi Başkanı Sebahattin Yazıcı yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi olarak, Akademimizdeki hizmeti Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirmekteyiz. Akademimiz de 82 kayıtlı kursiyerimize hizmet verilmektedir. Özel gereksinimli kursiyerlerimiz için 24 öğretmen tarafından El sanatları, Takı tasarım, Resim ve giyim olmak üzere toplam 7 mesleki sınıf ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi, Beden Eğitimi ve Müzik dersleri ile beraber yemek ve pastacılık dersleri de verilmektedir. Kursiyerlerimize verilen bu eğitimler ile yeteneklerini ortaya çıkarmalarına destek olmaktayız. Ayrıca kursiyerlerimizin beden ve zihin gelişimlerini desteklerken onlara sosyal yaşam alanı da sunmaktayız. Bunlara ek olarak sabah ve akşam servis hizmeti, rehberlik ve yemek hizmeti ile kursiyerlerimizin değerli ailelerinin biraz olsun yükünü hafifletmeye çalışmaktayız. Akademimizde ve diğer özel gereksiminli okullar da verilen yemek ve servis hizmetinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ederiz” dedi.

GÖSTERİLER DUYGULANDIRDI

Konuşmaların ardından program Kuran Tilaveti, Semazen gösterisi, Hadis okumaları, Esmaül Hüsna ve ilahi dinletisi, şiirler ve dua, Çift dansı gösterisi, İşaret dili ile Tatlım tatlım şarkısı, Zeybek gösterisi, Defile Gösterisi, Atma Türkü, Potpori gösterisi ile devam etti. Yapılan gosteriler programa katılanlara duygusal anlar yaşattı. Program “Hayat Bayram olsa” şarkısı ile son buldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.